home design

Συναγερμός για νέα φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά, έχουν καεί σπίτια

Η πυρκαγιά καίει πυκνή βλάστηση κοντά στο Διαβολίτσι - Εντολή εκκένωσης μέσω 112 για Αγίους Θεοδώρους και Μοναστηράκι - Έχουν απεγκλωβιστεί 10 - 15 άτομα.

Δεν έχει τελειωμό ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα μας, με την Πελοπόννησο και αυτή να δοκιμάζεται από συνεχείς φωτιές και αναζωπυρώσεις σε πυρκαγιές που είχαν σβήσει. Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, καθώς μεταβαίνουν από το ένα μέτωπο στο άλλο, ενώ την ίδια στιγμή ξεσπούν κι’ άλλα. Αυτή τη στιγμή μαίνονται δύο μέτωπα στην Ηλεία, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος κινδυνεύει να καεί ανά πάσα στιγμή.

Nέα εντολή εκκένωσης εξεδόθη πριν από λίγο από την Πολιτική Προστασία μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης, 112. Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους ή επισκέπτες των οικισμών Μοναστηράκι και Αγίων Θεοδώρων στη Μεσσηνία, με τη σύσταση να εκκενώσουν προς Αγριλόβουνο μέσω Διαβολιτσίου, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Η περιοχή στην οποία έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά

H φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Στο σημείο επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ ζητήθηκαν ενισχύσεις από εναέρια μέσα.

Το μήνυμα για εκκένωση

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»

Έχουν καεί σπίτι λέει η δήμαρχος

Σύμφωνα με τη δήμαρχο του δήμου Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου που μίλησε στο OPEN, έχουν καεί και σπίτια στην περιοχή.

Όπως η ίδια καταγγέλλει η κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, τα οποία έχουν σπεύσει στην Αρχαία Ολυμπία για τη μάχη με τις φλόγες εκεί. Η κυρία Γεωργακοπούλου ανέφερε πως έχουν απεγκλωβιστεί 10 – 15 άτομα στα χωριά Μοναστηράκι και Άγιοι Θεόδωροι.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ανδρέας Τσουκαλάς έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση αυτή την ώρα, καθώς η φωτιά καίει πυκνή βλάστηση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version