home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στις φλόγες η Ηλεία: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται χωριά και η φωτιά πάει προς Ολυμπία

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ηράκλεια. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκανια και στο Πελοπίο, με την αστυνομία να πηγάινει πόρτα πόρτα για να εκκενώσει.

Νέες φωτιές ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή του Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και στην περιοχή Γραμματικού στο Λαντζόι. Η πρώτη κατασβέστηκε αλλά η δεύτερη στην Ηράκλεια μαίνεται ανεξέλεγκτη. Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε προς τους κατοίκους σε Πελόπιο, Πλάτανος και Καφκανιά μετά τους οικισμούς Ηράκλεια και Πουρνάρι, ενώ στάλθηκε και σχετικό μήνυμα από το 112.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και κινείται προς Ολυμπία σύμφωνα με το Patrisnews.

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες από γη και αέρα στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την φωτιά.

Συμφωνία με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια στον οικισμό Πελόπιο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκανια και στο Πελοπίο. Γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα η αστυνομία πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση των κατοίκων.

Το μέτωπο της Πυρκαγιάς εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και κινείται προς την Καυκανιά. Η πύρινη λαίλαπα δείχνει ασταμάτητη καθώς καταναλώνει τα δένδρα το ένα μετά το άλλο.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στους δρόμους και παρακολουθούν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους και να απειλούν τις περιουσίες τους.

Δείτε σχετικό βίντεο από το Patrisnews:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis