home design 800x400

Φωτιά στο Βασιλίτσι: Κάηκαν σπίτια – «Εκκενώστε τώρα προς Κορώνη», καλεί το 112

Τρέχουν και δεν φθάνουν μετά την αναζωπύρωση – Τι αποκάλυψε πριν από λίγο ο Περιφέρειάρχης Παναγιώτης Νίκας – Νέο μέτωπο στο Βλαχόπουλο Πύλου.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας με την ενεργοποίηση του 112 να καλεί τους πολίτες σε άμεση εκκένωση προς την Κορώνη. Η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο παρουσίασε πριν από λίγο αναζωπύρωση και απειλεί σπίτια.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Άγιος Γεώργιος να εκκενώσουν και να κινηθούν προς την Κορώνη λόγω της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα το μεσημέρι, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Λειβαδάκια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στον οικισμό υπάρχουν περίπου δέκα σπίτια και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

Καρβέλας: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη»

O δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας είπε νωρίτερα, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη», έχουν καεί σπίτια και έχουν αναφερθεί ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες, ενώ έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Άγιος Γεώργιος, Λιβαδάκια και Βασιλίτσι».

Ο ίδιος, καθώς και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος ισχυρίστηκαν ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Νίκας: «10 σπίτια καμμένα»

Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο real fm:

«Δοκιμάζεται η περιοχή της Κορώνης. 10 σπίτια καμμένα σκόρπια. Πλήττεται η περιοχή, εκατοντάδες στρέμματα ελιές καμμένα. Το μέτωπο είναι τεράστιο, ευτυχώς δεν χάθηκαν άνθρωποι. Τέλος ανέφερε πως από αύριο ξεκινά η καταγραφή».

Και δεύτερη φωτιά στην περιοχή της Πύλου

«Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Και πρόσθεσε, «επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα, αλλά στην Μεσσηνία υπάρχει μία ακόμη φωτιά σε αγροτοδασική δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου – Νέστορος».

Σχετικά με την συγκεκριμένη φωτιά, ο Στάθης Αναστασόπουλος είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εμείς στείλαμε μηχανήματα έργου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να βοηθήσουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το ίδιο έχουμε πράξει από χθες και στην φωτιά στο Βασιλίτσι».

Σχόλια

Exit mobile version