home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αρχείο

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: MBA στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρο-διατροφικό Τομέα

Ο σκοπός του μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι να δημιουργήσει εξειδικευμένα στελέχη του χώρου της Διοίκησης Επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα

Τα Τμήματα Γεωπονίας και Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνουν την έναρξη των αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 εξήντα (60) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρο-διατροφικό Τομέα – MBA in Agri-food Sector» (ΦΕΚ B’ 3434/29.7.2021), το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (Οκτώβριος 2021).

Ο σκοπός του Προγράμματος είναι να δημιουργήσει εξειδικευμένα στελέχη του χώρου της Διοίκησης Επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να πάρουν τις αποφάσεις που απαιτούνται σε ένα πολύπλοκο και ανταγωνιστικό περιβάλλον είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες. Ο σημαντικός ρόλος του αγροτικού τομέα της χώρας μας, οι συνεχείς στοχευόμενες επενδύσεις, οι υγειονομικές (COVID 19) και οικονομικές κρίσεις που απέδειξαν την ανθεκτικότητα του αγρο-διατροφικού τομέα καθώς και τη σημαντικότητα του στην Ελληνική οικονομία, η συνεχής αύξηση της αξίας του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος κ.α. δημιουργούν την ανάγκη για εμβάθυνση και εξειδίκευση της γνώσης στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης. Το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του προγράμματος MBAinAgrifoodSector είναι ότι προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τη δυνατότητα να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν στην διοίκηση επιχειρήσεων, τα οικονομικά του κλάδου, την συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά και την παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων και την τεχνολογία τροφίμων έτσι ώστε ως απόφοιτοι να είναι σε θέση να οικοδομήσουν μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία η να εξελιχθούν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων οργανισμών και συνεταιρισμών.

Απονεμόμενος τίτλος

Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρο-διατροφικό Τομέα», «MBA in Agrifood Sector»

Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα. Στο τρίτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί η εκπόνηση της διπλωματικής διατριβής.

Τόπος διεξαγωγής διαλέξεων

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην Τρίπολη, στις αίθουσες του Τμήματος ΔΕΤ. Ένα μεγάλο μέρος των διαλέξεων πραγματοποιούνται και από απόσταση και σε πραγματικό χρόνο. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2021.

Δίδακτρα

Τα συνολικά δίδακτρα είναι 3300. Η καταβολή γίνεται σε 3 δόσεις. Θα εφαρμοστούν οι εξαιρέσεις διδάκτρων και ποσοστώσεων που προβλέπεται για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με ηλεκτρονικό μήνυμαστην διεύθυνση [email protected]μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2021. Η αίτηση και τα απαιτούμενα έντυπα είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο:https://det.uop.gr/020821-pms/

Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, βαθμολογεί τον/την κάθε υποψήφιο/α με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και τον/την καλεί για συνέντευξη (Σεπτέμβριο) ώστε να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Επικοινωνία

Ε: [email protected]

T: 2710230128 (Γραμματεία ΔΕΤ) καθημερινά 10:00 με 13:00

Τ: 2721045106 (Καθηγητής Δημήτρης Πετρόπουλος) καθημερινά11:00 με 14:00

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button