home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΆρθροFeatured

Για το δικαίωμα του κάθε πολίτη να κρίνει και να προτείνει

Όσο κάποιοι ενοχλούνται από όσα γράφω, φαίνεται πως είναι σε καλή κατεύθυνση (άρθρο του Άκη Ντάνου)

Αν δεν έχουν άποψη αυτοί που κατοικούν αιώνες σ αυτή την πόλη τότε ποιοι έχουν; Παράλληλα όμως και όποιος αισθάνεται το Άργος, το Ναύπλιο ή και κάποιο χωριό ως κομμάτι της ζωής του έχει δικαίωμα χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με σεβασμό στην εναπομείνασα πολιτιστική και ανθρωπιστική κληρονομιά να εκφράζει την γνώμη του. Ελπίζω να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος χωρίς βρισιές, αλλά με επιχειρήματα, ξεκινώντας από το Άργος και επεκτεινόμενος σε όλο τον δήμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Άργος, η αλλιώς η πρωτεύουσα του Δήμου Άργους Μυκηνών παρουσιάζει εικόνα χωριού, αφού οι περισσότεροι των αντιδημάρχων του προέρχονται από τα χωριά του Δήμου, όπως και των διαφόρων προέδρων επιτροπών κλπ. Ωραία τα χωριά, αλλά ως χωριά, σαν πόλεις – χωριά είναι απαίσια.

Υπεύθυνος λαϊκής;

Το χούι ορισμένων δεν κόβεται ή έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη (διάβαζε Δήμο)»που τους ανέχεται. Στην αποτυχία έλεγχου και προστασίας της λαϊκής αγοράς, έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός. Σπασμένα παγκάκια για να περνούν τα αυτοκίνητα από την ανατολική πλευρά του νεοκλασικού της αγοράς όπου σταθμεύουν, στην Φείδωνος χωρίς να αναγκάζονται να φτάσουν έως την Μπελήνου. Φυσικά κάποιοι συνεχίζουν να παρκάρουν στην δυτική πλευρά της νεοκλασικής αγοράς και κάποιοι άλλοι κάτω από τα στέγαστρα της λαϊκής. Τι να τα κάνεις τα αγάλματα των 7 επί Θήβας, όταν στην σκιά τους θα παρκάρουν ΙΧ και από τα μπράτσα του Ηρακλή θα δένονται τα τσαντίρια των μικροπωλητών της λαϊκής;

Μουτζούρες στα δημόσια κτήρια

Αν και ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών αποπειράθηκε εντελώς ατυχώς να χρεώσει σε άσχετο πολίτη πολιτικά συνθήματα, εμείς βρήκαμε στο κτήριο της παιδικής βιβλιοθήκης κάποια συνθήματα της ΑΕΚ! Παραπλανητικές δηλώσεις που στοχοποιούν πολίτες έχουμε συναντήσει συχνά, όμως όταν γίνονται κατά κόρον τότε κάτι δεν πάει καλά με τον εμπνευστή τους. Η πόλη του Άργους από την Κορυφή έως τα νύχια είναι σημαδεμένη με σύμβολα ποδοσφαιρικών ομάδων για τα οποία δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά από την δημοτική αρχή, ούτε καν σαν προτροπή να σταματήσουν να βάζουν τις υπογραφές τους παντού, οι οποίες στην συνέχεια μετατρέπονται σε μουτζούρες από τους αντιπάλους τους.

Φυσικά για τα συνθήματα της ΧΑ στην Αργώ και στην πλατεία Κατριλιώτη στην Ν. Κίο , δεν χρειάζεται να πω τίποτα, τα “είπε” ο εκεί αντιδήμαρχος.

Η Είσοδος της πόλης

Ακόμα και από την πλευρά της Κορίνθου η είσοδος της πόλης είναι απαράδεκτη, με το μνημείο των Σπετσιωτών υποβαθμισμένο. Ίσως γι αυτό ο Δήμος Σπετσών δεν μας έστειλε κανόνια για να το στολίσουμε, που είχε σχεδιάσει να τα χαρίσει στο Άργος. Η είσοδος από την Αγία Τριάδα κοσμείται από τους οίκους ανοχής, ενώ από πλευράς Ναυπλίου και με ευθύνη του ΟΣΕ εμφανίζει εικόνα Φαβέλας. Η Τριπόλεως βρίσκεται κι αυτή σε άσχημο χάλι με την έλλειψη πεζοδρομίων και φωτισμού να είναι μόνιμος καημός των κατοίκων της εδώ και 30 χρόνια και τέλος η από Νέα Κίο οδός καταλήγει στο Φενγκ σούι των Γεφυριών.

Το κάστρο της Λάρισας και η Ασπίδα

Το έχω ξαναπεί, πως η πρόσβαση σιγά σιγά γίνεται και για τα ΙΧ αδύνατη, πόσο μάλλον για τουριστικά λεωφορεία τα οποία αδυνατούν να στρίψουν. Χρειάζεται επειγόντως μελέτη που εκκρεμεί από την εποχή δημαρχίας του ξαδέλφου του σημερινού δημάρχου Δημήτρη Πλατή. Η λύση του τελεφερίκ θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση, όμως η οπτική βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου θα πρέπει να αποτραπεί.

Για τον λόφο της Ασπίδας δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Υπάρχει μια πολύ καλή μελέτη εδώ και χρόνια από το Γαλλικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, που δυστυχώς οι δημοτικές αρχές συνεχίζουν να την αγνοούν επιδεικτικά.

Άκης Ντάνος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button