home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Τούντας για Μετάλλαξη Δέλτα: Θα θρηνήσουμε και παιδιά – Μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, 10 μόνο δευτερόλεπτα επαφής με κάποιον αρκούν για να κολλήσει κανείς κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα νέα από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει φέρει έξαρση κρουσμάτων. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, περνάμε μία φάση έξαρσης του κορωνοϊού, ο οποίος μπορεί να μολύνει οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε και νέους ανθρώπους, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα, κυρίως στις μικρές ηλικίες, στα παιδιά 12-18 ετών. Ο κίνδυνος, ωστόσο, είναι μικρότερος στα παιδιά σε σχέση με τους ηλικιωμένους, αλλά όταν μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών που μπορεί να μολυνθούν, εκεί θα θρηνήσουμε και θύματα», επισήμανε.

Η άποψη του κ. Τούντα είναι ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική και στους εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους, καθώς σε εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός. Όπως εξήγησε, από μόλυνση με κορωνοϊό κινδυνεύει ένας στους δύο πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. «Εάν ο εμβολιασμένος μολυνθεί θα μεταδώσει τον ιό με την ίδια ευκολία που θα τον μεταδώσει και ο ανεμβολίαστος», τόνισε.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, 10 μόνο δευτερόλεπτα επαφής με κάποιον αρκούν για να κολλήσει κανείς κορωνοϊό. «Μεταδίδεται σαν τον ιό της ιλαράς και της ανεμοβλογιάς. Είναι εξαιρετικά μεταδοτικός», υπογράμμισε.

Τέλος, όσον αφορά στην ανοσία που προσφέρει ο εμβολιασμός, ο κ. Τούντας είπε ότι, κατά μέσο όρο κρατάει για 8 – 10 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό και εκτίμησε ότι «πιθανότατα να χρειαστεί μια τρίτη δόση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button