home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στην Αχαΐα: Η viral φωτογραφία με τον πυροσβέστη που δίνει νερό σε χελώνα

H φωτογραφία του Άκη Μπαρδάκη, ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς, κάνει τον γύρο των social media σκορπίζοντας συγκίνηση.
Ο Άκης Μπαρδάκης είναι Πυροσβέστης και σώζει μια χελώνα από τη φωτιά , η φωτογραφία που έγινε viral.

Μας χάρισε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες. Ο πυροσβέστης, Άκης Μπαρδάκης δίνει νερό στη χελώνα μέσα σε ένα τοπίο καμένο. Η ζωή και ανθρωπιά, η φύση, νικάει το κακό. Ο άνθρωπος άλλωστε, βρίσκει πάντα το τρόπο να υπερβαίνει την καταστροφή και να ποτίζει την ελπίδα.

Ο πυροσβέστης, Άκης Μπαρδάκης είναι ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που βρέθηκαν να παλεύουν με το μέτωπο της φωτιάς στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας που έκαψε εκτάσεις και ζώα, αλλά δεν έχασε στιγμή την ανθρωπιά του και προσέφερε απλόχερα τη βοήθεια του στη χελώνα.

«Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα» λέει στο thebest.gr o πυροσβέστης που έγινε viral. «Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ήταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει.

Την πήραμε στη συνέχεια και την τοποθετήσαμε στο δάσος που δεν είχε καεί… η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο, μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές!».

H φωτογραφία του Άκη Μπαρδάκη, ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς, κάνει τον γύρο των social media σκορπίζοντας συγκίνηση. Γιατί “αξία δεν έχει μόνο η ανθρώπινη ζωή…” και “η ζωή βγαίνει μέσα απο τις στάχτες” όπως του γράφουν φίλοι στη σελίδα του στο facebook.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis