Home design
home design

Αρκαδία: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο για διακοπή υδροδότησης εν μέσω καύσωνα- Ποια μέτρα αναφέρει ο Δήμος για εξοικονόμηση του νερού.
Υδροδότηση Κιβερίου

Έκκληση απευθύνει η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης, για σωστή χρήση του νερού, αποφεύγοντας την σπατάλη για να μην οδηγηθούν σε διακοπές υδροδότησης πολλά νοικοκυριά.

Το ίδιο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας που μέσω ανακοίνωσής του, προειδοποιεί για διακοπές νερού και λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας σε συνδυασμό με τον καύσωνα αλλά και λόγω αυξημένης κατανάλωσης νερού στις περιοχές, Τ.Κ. Πουλίθρων και Τ.Κ. Πραγματευτής. Παράλληλα, αναφέρει και μια σειρά μέτρων που σκοπό έχουν την εξοικονόμηση του νερού σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού. Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο αυτόματο σύστημα παρακολούθησης του Δήμου, εμφανίζεται αυξημένη κατανάλωση νερού στις περιοχές Τ.Κ Πουλίθρων και Τ.Κ Πραγματευτής, που σε συνδυασμό με τη μειωμένη παροχή των γεωτρήσεων, είναι ενδεχόμενο να οδηγήσουν σε φαινόμενα λειψυδρίας στις περιοχές αυτές του Δήμου

Έτσι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης νερού:

  • Περιοριζόμαστε στα απολύτως απαραίτητα ποτίσματα στους κήπους. Χρησιμοποιούμε ποτιστήρι για τα φυτά σε γλάστρες, ποτίζουμε τους κήπους τις πρωινές ή βραδινές ώρες, με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού, εγκαθιστούμε συστήματα εξοικονόμησης νερού.
  • Δεν ποτίζουμε από το δίκτυο ύδρευσης αγροτικές καλλιέργειες.
  • Δεν γεμίζουμε τις πισίνες από το δίκτυο ύδρευσης.
  • Δεν πλένουμε με το λάστιχο βεράντες, αυλές, δρόμους και αυτοκίνητα. Αρκούν λίγοι κουβάδες νερό.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας τονίζει:

Αν δεν εφαρμόσουμε όλοι τα παραπάνω μέτρα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουμε νερό. Οποιαδήποτε αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές της παροχής λόγω ανεπάρκειας νερού.

Η υπερβολική κατανάλωση νερού είναι παράβαση του κανονισμού ύδρευσης και θα επιφέρει στους παραβάτες τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis