home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το χωριό των ηλιθίων από το ΚΕΘΕΑ

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Καλαμάτας την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Αυγούστου ώρα 21:30. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Το χωριό των ηλιθίων από το ΚΕΘΕΑ
Το χωριό των ηλιθίων Θεατρική παράσταση από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

Τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο- Οξυγόνο, σε συνεργασία με εθελοντές και φίλους του προγράμματος, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το Χωριό των Ηλιθίων» του Neil Simon, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Καλαμάτας την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Αυγούστου ώρα 21:30. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Ουκρανίας. Μια κατάρα 200 χρόνων έχει πέσει στους κατοίκους του χωριού καταδικάζοντάς τους σε αιώνια ηλιθιότητα. Ο νεοφερμένος δάσκαλος, Λέον Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και αφού έρθει αντιμέτωπος με τους όχι και τόσο εύστροφους κατοίκους του, αναλαμβάνει την εκπαίδευση της εξίσου αδαούς Σοφίας την οποία ερωτεύεται. Σύντομα μαθαίνει πως αν δεν εκπαιδεύσει τη Σοφία μέσα σε 24 ώρες, η κατάρα θα πέσει και σε εκείνον.

Το χωρίο των ηλιθίων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ρομαντικό παραμύθι, με πολιτικές –ωστόσο- και κοινωνικές προεκτάσεις. Η ηλιθιότητα των κατοίκων είναι αποτέλεσμα της κατάρας ή προκαλείται από την υποταγή σε κάποιον τύραννο ή στην υπάρχουσα τάξη; Μήπως οι δεισιδαιμονίες και οι προκαταλήψεις πηγάζουν από την ημιμάθεια; Είναι αληθινά όσα έχουμε διδαχθεί από την οικογένεια μας και το κοινωνικό σύστημα ή ενηλικιωθήκαμε σε μια παραδοθείσα πλάνη ;

Οι συντελεστές της παράστασης

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ αποτελείται από μέλη του προγράμματος σε διαφορετικές φάσεις θεραπείας και δούλεψε υπό τις οδηγίες της εθελόντριας σκηνοθέτιδας, Χρυσοθέμιδος Αμανατίδη. Για να υλοποιηθεί η παράσταση έχουν επίσης συνδράμει εθελοντικά οι: η Πειραματική Σκηνή που παραχώρησε τα κοστούμια, η Χρύσα Μαντά που επιμελείται το μακιγιάζ, o Χρήστος Συκάς στην ηχητική υποστήριξη, ο Πάνος Ταντής στην ηχογράφηση, o Χρόνης Χρονόπουλος στη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση και η γραφίστρια, Ιωάννα Κυρίτση που σχεδίασε την αφίσα της παράστασης. Ο χώρος του Αμφιθέατρου του Κάστρου παραχωρήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Χορηγοί της θεατρικής ομάδας είναι το «Coffee Department» και το «Αριστοτέλειον».
Στον χώρο της παράστασης θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία COVID-19.

Το χωριό των ηλιθίων Θεατρική παράσταση από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ
Φωτογραφία: KΕΘΕΑ Κύτταρο- Οξυγόνο
Το χωριό των ηλιθίων Θεατρική παράσταση από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ
Φωτογραφία: KΕΘΕΑ Κύτταρο- Οξυγόνο

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis