home design 1800x300 (banner)
Πολιτική

Πέτσας: Επιστολή σε Δήμους και Περιφέρειες να λάβουν μέτρα για τον καύσωνα

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει πως πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία της ζωής των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους- Δείτε τι ζητά αναλυτικά.

Σε άμεση εφαρμογή θέτουν όλες οι Περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας ενόψει του καύσωνα , με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή –οδηγία σ΄ όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, τονίζοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα της συμβολής τους αλλά και του συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει του επικείμενου καύσωνα.
Ιδιαίτερα , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζει , ότι «πρώτο μέλημα τους» θα πρέπει να είναι η « προστασία της ζωής των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους» ..Καλώντας τους , συγκεκριμένα τόσο να ανοίξουν κατάλληλες δομές για τη φιλοξενία πολιτών αλλά και να προβούν σε καθαρισμούς και στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή πυρκαγιών.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας:

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα και μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, είναι αναγκαία η συμβολή σας στον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη αλλά και η άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την επικράτηση των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλείσθε να θέσετε σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να προετοιμάσετε κατάλληλα τις κοινωνικές δομές των υπηρεσιών σας, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν, με άμεση διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου και με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών.

Iδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την παραμονή των αστέγων και ιδίως των ηλικιωμένων και πασχόντων από χρόνια νοσήματα σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, μακριά από συνωστισμό.

Επίσης, σε συνέχεια της διαρκούς συνεργασίας μας και της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών δράσεων πυροπροστασίας, υπογραμμίζω και παρακαλώ για τις συντονισμένες και άμεσες ενέργειές σας με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων και δράσεων πρόληψης (απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών, διάνοιξη ζωνών, καθαρισμός των περιαστικών περιοχών κ.ο.κ.), καθώς και για την ετοιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών εν όψει του αυξημένου κινδύνου των δασικών πυρκαγιών.

Μέσα από τη συνεργασία και τις συνέργειες του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Κεντρικού Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταθούμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου σε μήνυμά του προς τους Δημάρχους της Ελλάδας επισημαίνει την αναγκαιότητα για τη λήψη μέτρων ενόψει του καύσωνα, τονίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνει για μια ακόμη φορά αυτό που ξέρει να κάνει καλά: να φροντίζει για τις ανάγκες των πολιτών.


Στο μήνυμά του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει: «Οι Δήμοι λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα προστασίας ενόψει επερχόμενου καύσωνα κι εμφάνισης ακραίων θερμοκρασιών. Εφαρμόζουμε οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή πυρκαγιών. Διαθέτουμε κλιματιζόμενους χώρους για ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, αναπροσαρμόζουμε το ωράριο όσων απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button