Home design
home design

Ναύπλιο: Τελευταία στιγμή σώθηκαν τα ψάρια και οι χελώνες στη λιμνούλα

Τα λιμνάζοντα και λασπωμένα νερά προσέλκυσαν δεκάδες σκούρκους
Ψάρια και χελώνες στη λιμνούλα της Πύλης Ξηράς στο Ναύπλιο

Η εικόνα στη λιμνούλα που βρίσκεται πίσω από τον αδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου στην Πύλη της Ξηράς δεν είναι η καλύτερη. Συχνά τα νερά λιμνάζουν, πρασινίζουν αποτελώντας ντροπή για ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Το χειρότερο όμως είναι ότι στη λιμνούλα αυτή ζουν ψάρια και μικρά χελωνάκια, τα οποία σώθηκαν την τελευταία στιγμή, αφού αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση θα πέθαιναν στα βρώμικα νερά. Μάλιστα όπως λέει ο δήμαρχος Κωστούρος τα λιμνάζοντα νερά είχαν προσελκύσει ήδη δεκάδες σκούρκους!

Καθαρισμός στη λιμνούλα της Πύλης Ξηράς στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ fb Dimitris Kostouros
Ψάρια και χελώνες στη λιμνούλα της Πύλης Ξηράς στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ fb Dimitris Kostouros

Να σημειωθεί, ότι όπως αναφέρεται η λιμνούλα πίσω από τον αδριάντα του Στάικου Σταικόπουλου στην Πύλη της Ξηράς η οποία συντηρείται από τον εκάστοτε μισθωτή του καταστήματος το οποίο βρίσκεται σε ένα χώρο πραγματικά όμορφο όταν είναι καλοσυντηρημένος και καθαρός. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν έγινε όπως έπρεπε και αναγκαστικά οι εργάτες της υπηρεσίας καθαριότητας και της ΔΕΥΑΝ ανέλαβαν δράση.

Καθαρισμός στη λιμνούλα της Πύλης Ξηράς στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ fb Dimitris Kostouros

Η πρώτη δουλειά ήταν το ψάρεμα. Τα ψάρια και οι μικρές χελώνες βγήκαν από τη λάσπη, για να καθαριστεί ο βούρκος που είχε δημιουργηθεί. Μετά το «ψάρεμα» καθαρίστηκε και η λιμνούλα για να επιστρέψουν στο χώρο που είναι πλέον καθαρός.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis