home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τ. Χρόνης στο anagnostis: Οι κάτοικοι επέστρεψαν στην Γκάτζια – Δώσαμε από τη νύχτα ρεύμα και νερό

Άμεσος ήταν και ο κίνδυνος για την Γκάτζια, καθώς έφτασαν οι φλόγες κοντά σε σπίτια δηλώνει και ο Μαλτέζος
Μηχανήματα έργου και υδροφόρες στην Γκάτζια

Από το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι της Γκάτζιας άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους, αφού σήμανε λήξη συναγερμού για τη φωτιά που ξεκίνησε από το Αραχναίο και λίγο έλλειψε να καταστρέψει το χωριό τους.

Όπως δηλώνει στο anagnostis.org ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, από το βράδυ αποκαταστάθηκε η ρευματοδότηση και η υδροδότηση στην Γκάτζια, και έγινε ανάκληση της εκκένωσης του χωριού, που λίγο έλλειψε να καεί.

Όπως λέει ο κος Χρόνης η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια, όμως η επέμβαση όλων των δυνάμεων που συμμετείχαν στην κατάσβεση απέτρεψαν τα χειρότερα.

Αφενός ο κίνδυνος της φωτιάς και αφετέρου ο πολύς καπνός επέβαλαν την εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν στην πλειοψηφία τους με λεωφορείο του δήμου.

Εντωμεταξύ, το πρωί της Δευτέρας πυροσβεστικά ελικόπτερα ακόμα κάνουν ρίψεις νερού, ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης της φωτιάς που ξεκίνησε από το Αραχναίο.

Όπως δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος επίσης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη φωτιά:

«Ενημερώθηκα από την Πυροσβεστική ότι κύλησε ομαλά η νύχτα, χωρίς αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά από Αραχαναίο μέχρι Γκάτζια. Ήδη αρχίσαμε να αποσύρουμε τα μηχανήματα της Περιφέρειας και σύντομα θα επιστρέψουν οι κάτοικοι της Γκάτζιας στα σπίτια τους. Σήμερα το πρωί θα συγκροτήσουμε επιτροπή καταγραφής των ζημιών από τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα».

Ο κος Μαλτέζος σημειώνει ότι στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν παρών από την πρώτη στιγμή και ο Συντονιστής Πολιτικής προστασίας Βασίλης  Χατζής η βοήθεια του οποίου υπήρξε πολύτιμη.

Δηλώνει ακόμα ο αντιπεριφερειάχης: «Δεν ήταν μικρός ο κίνδυνος χθες να επεκταθεί η πυρκαγιά και να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, ενώ άμεσος ήταν και ο κίνδυνος για την Γκάτζια, καθώς έφτασαν οι φλόγες κοντά σε σπίτια. Μέχρι την 5η Αυγούστου οι μετεωρολόγοι δίνουν υψηλές θερμοκρασίες στο Νομό μας. Προσοχή σε όλους μας λοιπόν».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis