home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρκαδία

Στην Τρίπολη ο Χαρίτσης: «Η οικονομία επανεκκινεί αλλά η ψαλίδα ανοίγει»

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος που εξακολουθεί να μην χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις

Την εκτίμηση ότι η οικονομία επανεκκινεί αλλά η ψαλίδα ανοίγει έκανε από την Τρίπολη όπου βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Όπως εξήγησε αργότερα ο κ. Χαρίτσης σε δηλώσεις που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή, τον βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Παναγιώτη Μαντά και τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Χρήστο Στάικο «Η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία για το σήμερα και το αύριο της μικρομεσαίας επιχείρησης κυριαρχούν. Είναι σαφές ότι με τον τρόπο που επανεκκινεί η οικονομία η ψαλίδα ανοίγει και οι δυσκολίες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ειδικά στην επαρχία, πολλαπλασιάζονται.

Παρουσιάσαμε», είπε ο πρώην υπουργός, «αναλυτικά τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την πραγματική οικονομία: την τόνωση της ρευστότητας, την ρύθμιση του χρέους της πανδημίας και ένα βιώσιμο και δίκαιο πτωχευτικό πλαίσιο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος που εξακολουθεί να μην χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, παρά την έκρηξη ρευστότητας που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ακόμα χειρότερα, το κλείσιμο πολλών τραπεζικών καταστημάτων το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων της ελληνικής περιφέρειας.

Συνεχίζουμε την δια ζώσης πλέον επικοινωνία με επαγγελματίες και επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα.

Η βίαιη αναδιάρθρωση της οικονομίας σε βάρος του παραγωγικού ιστού της χώρας και προς όφελος λίγων, ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων δεν είναι μονόδρομος».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button