home design 800x400
home design 1170Χ320

Πρωτοψάλτη στο Ναύπλιο με φόντο το Μπούρτζι

Στον φάρο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τους συνεργάτες της, θα ταξιδέψουν το κοινό, στις μεγάλες της επιτυχίες.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πρωτοψάλτη στο Ναύπλιο με φόντο το Μπούρτζι
Συναυλία Πρωτοψάλτη

Το απόγευμα της Δευτέρας η δημοφιλής ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το λιμάνι του Ναυπλίου τιμά τους κλασικούς μας ποιητές – μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες – αλλά και τους σύγχρονους στιχουργούς και φτιάχνει έναν πολύχρωμο μουσικό πίνακα με χρώματα από το παρελθόν και το παρόν, με συνδετικό κρίκο την υπέροχη φωνή της. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η καλλιτέχνις με φόντο το φωτισμένο Μπούρτζι, με την ξεχωριστή έκφρασή της, αυτή τη φορά, κάνει μια αναφορά στο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Ρίτσο, τον Παλαμά, και μας χαρίζει αγαπημένα τραγούδια που ευφραίνουν την ψυχή, σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Λίνας Νικολακοπούλου, Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη και όχι μόνο… Από το Ναύπλιο, λοιπόν, θα απολαύσουμε μια διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση, μια ανεπανάληπτη μουσική – ερμηνευτική πανδαισία, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών και ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη.

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το λιμάνι του Ναυπλίου τιμά τους κλασικούς μας ποιητές – μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες – αλλά και τους σύγχρονους στιχουργούς και φτιάχνει έναν πολύχρωμο μουσικό πίνακα με χρώματα από το παρελθόν και το παρόν, με συνδετικό κρίκο την υπέροχη φωνή της.

https://www.youtube.com/watch?v=QBc6NcMOgqg&t=6s

Τρεις ιστορικές πόλεις γιορτάζουν

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την Αίγινα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το Ναύπλιο & η Ελευθερία Αρβανιτάκη από την Αθήνα σε μια «διαφορετική» συναυλία αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη, κατά τη ροή της ιστορίας!

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, σε μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα λαμβάνουν τη σκυτάλη της ιστορίας και, με όραμα αυτό να αποτελέσει την αρχή για ένα μόνιμο φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων, διοργανώνουν από κοινού μια μουσική σκυταλοδρομία.

Σε Αίγινα και Αθήνα οι συναυλίες έγιναν την Παρασκευή, ενώ αυτή του Ναυπλίου, για τεχνικούς λόγους, μετατέθηκε για τη Δευτέρα.

Για δύο βραδιές, τρεις σημαντικές πόλεις, η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα, γιορτάζουν μαζί, με μια ξεχωριστή μουσική σκυταλοδρομία και τέσσερις κορυφαίους καλλιτέχνες, τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση… Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη, κατά τη ροή της ιστορίας, και μας χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία…

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis