home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Όλα τα χωριά της Ασίνης θα πίνουν Λέρνα

Ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των έργων υποδομής ύδρευσης, αγωγών της ΔΕΥΑΝ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Όλα τα χωριά της Ασίνης θα πίνουν Λέρνα
ΔΕΥΑΝ έργα

Μπαίνει το νερό στο αυλάκι για την ύδρευση του συνόλου των περιοχών Ασίνης, Δρεπάνου, Τολού, Κάντιας και Ιρίων.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των έργων υποδομής ύδρευσης, αγωγών της ΔΕΥΑΝ μετά από σχετική μελέτη του Δήμου Ναυπλιέων, για τις παραπάνω περιοχές, προϋπολογισμού 5.654.000 ευρώ.

Μάλιστα, προηγήθηκε και επικοινωνία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα, με τον βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού και ο τελευταίος έκανε την ανακοίνωση της ένταξης.

«Πρόκειται για άλλο ένα έργο που απαντά σε πιεστικές ανάγκες και αναβαθμίζει τις υποδομές της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αργολίδας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Ανδριανός στην ανακοίνωσή του.

Το έργο “Ύδρευση Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – υδροδότηση από δεξαμενή Προφ. Ηλία – αντικ/ση αγωγών Δ.Δ.. Ασίνης – Τολού – Ιρίων”, θα επιλύσει, με την ολοκλήρωσή του, το θέμα της ύδρευσης ολόκληρης της περιοχής του πρώην δήμου Ασίνης, τόσον από πλευράς επάρκειας νερού όσο και από ποιοτικής πλευράς, αφού θα υδροδοτηθεί ολόκληρη η συγκεκριμένη περιοχή από τις Πηγές της Λέρνης.

Θα κατασκευασθούν συνολικά 30.690m συνολικό μήκος νέων αγωγών, προς αντικατάσταση των παλαιών αλλά και για την τροφοδότηση ολόκληρης της περιοχής, με επαρκές και καλό νερό.

Θα κατασκευαστούν επίσης πέντε δεξαμενές από οπλισμένο σκυρόδεμα, τέσσερα αντλιοστάσια και θα τοποθετηθούν νέα αντλητικά συγκροτήματα ενώ θα γίνει και αναβάθμιση των παλαιών.

Ο Κωστούρος

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στο έργο αυτό, μεταξύ άλλων δηλώνει:

Δημήτρης Κωστούρος
ΦΩΤΟ δήμος Ναυπλιέων

«Η ολοκληρωμένη υδροδότηση της Δημοτικής ενότητας Ασίνης αποτελούσε δέσμευση και υπόσχεση που γίνεται πράξη κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο ετών.

Με τα σημαντικά αυτά έργα υποδομής που βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη και δημιουργούμε περιβάλλον ανάπτυξης. Με συστηματική συλλογική δουλειά χτίζουμε το αύριο. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται καθημερινά για τέτοια αποτελέσματα»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis