home design 800x400

Εκκενώθηκε η Γκάτζια – Μάχη με τις φλόγες στο Αραχναίο. Άνεμοι 5-6 μποφόρ

Λεωφορείο του δήμου παραλαμβάνει ηλικιωμένους από την πλατεία του χωριού

Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Γκάζια, την ώρα που η πυροσβεστική συνεχίζει με όλα τα μέσα να δίνει μάχη με τις φλόγες για να κατασβήσει τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Αραχναίο, που ανήκει διοικητικά στο Ναύπλιο.

Όπως δηλώνει στο anagnostis.org ο δήμαρχος του δήμου Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, που στα διοικητικά όρια του δήμου του ανήκει το χωριό Γκάτζια, η εκκένωση του χωριού γίνεται για προληπτικούς λόγους, αφού ένα μέτωπο της φωτιάς ανάλογα με τον αέρα μπορεί να στραφεί προς εκεί. Δείτε το μήνυμα sms της Πολιτικής Προστασίας.

Για την εκκένωση του χωριού, που στην πλειοψηφία του αποτελείται από ηλικιωμένους, χρησιμοποιούνται λεωφορεία του δήμου Επιδαύρου που παραλαμβάνουν τους κατοίκους από την πλατεία της Γκάτζιας, για να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Πυροσβεστική και αστυνομία κάλεσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό Γκάτζια.

Τα μέτωπα της φωτιάς παραμένουν το μεσημέρι απειλητικά και οι πυροσβέστες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της με όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα που διαθέτουν.

Ήδη επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενω στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ. Αραχναίο: Τα ελικόπτερα βρήκαν άδεια δεξαμενή πυρόσβεσης (Φωτογραφίες)

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ.

Φωτογραφίες

Σχόλια

Exit mobile version