Home design
home design

Θα μπορούσε να είχε σωθεί μια ζωή;

Επιτέλους πιάνουν δουλειά η Ναυαγοσώστες στον Δήμο Ναυπλιέων

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Θα μπορούσε να είχε σωθεί μια ζωή;
Ναυαγοσώστες

Αν είχαν ξεπεραστεί τα προβλήματα με την τοποθέτηση Ναυαγοσωστών, ίσως η ηλικιωμένη που έχασε την ζωή της στο Τολό να ήταν σήμερα στην ζωή. Ήδη από τις 19 Ιουλίου είχαν ξεπεραστεί οι σκόπελοι, όμως οι αργοί ρυθμοί λειτουργίας του κράτους, ίσως να στέρησαν την ζωή σε ένα ακόμα ακόμα άτομο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΕ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή στις 19 Ιουλίου κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου “Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, πλαίσιο οργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διατάξεις για τα πλαστικά προϊόντα, επείγουσες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χωροταξικές-πολεοδομικές και ενεργειακές ρυθμίσεις”.

Μέσα στο πλαίσιο της διαχείρισης αποβλήτων! Έστω και μέσα σ αυτό, δόθηκε κάποια λύση!

Μέχρι εκείνη την ημέρα ο Δήμος Ναυπλιέων αδυνατούσε να βρει λύση, παρ` όλο που η κολυμβητική σεζόν βρίσκεται ήδη στη μέση! Σύμφωνα με το αρ. 7 του Π.Δ. 71/2020, οι Δήμοι, “έχουν υποχρέωση (πρόσληψης ναυαγοσώστη) σε οργανωμένες ή μη παραλίες αυτή ισχύει κατά τη χρονική περίοδο από 1ης Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου, από ώρες 10.00 έως και 18.00, κατ’ ελάχιστον.” Βέβαια λόγω Covid υπήρξαν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα από χτες εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες στην παραλία Καραθώνας και θα ακολουθήσουν σύντομα σε Τολό, Πλάκα Δρεπάνου και στο Κονδύλι.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis