home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλέντζι Κορινθίας: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα – Παραμένουν στην περιοχή τα πεζοπόρα τμήματα που σβήνουν μικροεστίες

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καλέντζι Κορινθίας: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά
Φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε, τελικά, λίγο μετά τις 11:00 σήμερα, Σάββατο 24 Ιουλίου, η πυρκαγιά στο Καλέντζι Κορινθίας. Από χθες αργά το απόγευμα, πριν σταματήσουν λόγω νύχτας τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, η φωτιά είχε οριοθετηθεί στη ρεματιά μεταξύ Καλεντζίου και Σπαθοβουνίου, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής, αλλά και των τοπικών σωμάτων εθελοντών.

Φωτογραφία: Διασωστικό σώμα Πήγασος/Facebook

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ, τα οποία κατά διαστήματα ενισχύονταν από ένα ακόμη αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα. Επί του εδάφους επιχειρούσαν 147 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα και 28 οχήματα τα οποία συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλέντζι: Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό

Τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις νερού σε δύσβατα σημεία και μετά από 4,5 ώρες περίπου πάλης με τις φλόγες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο. Παρόλα αυτά, όπως είπαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η φωτιά κατέστρεψε καλλιέργειες με σταφίδες και ελιές, αλλά το σημαντικότερο κατέστρεψε το νεαρό αναγεννημένο πευκοδάσος που μόλις είχε ανακάμψει από την προηγούμενη πυρκαγιά πριν από λίγα χρόνια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis