home design 800x400

Ναύπλιο: Λαμπίκο η παραλία μετά το ατύχημα με τη σαγιονάρα στα σκουπίδια

Συνεργεία του δήμου Ναυπλιέων καθάρισαν τη λίγδα από τα σκουπίδια που ρεζιλεύει την πόλη και αποτελεί εστία μόλυνσης – Ως πότε όμως θα μείνει καθαρή η δημοφιλής γειτονιά αν δεν βρεθεί μόνιμη λύση για τα απορρίμματα;

Λαμπίκο έγινε το πρωί της Παρασκευής το σημείο που εναποτίθενται οι σακούλες με τα σκουπίδια και ο γύρω χώρος, στην παραλία του Ναυπλίου, κάτω από την εγκαταλελειμμένη πισίνα του Αμφιτρύωνα, όπου έπεσε περαστικός που κόλλησε η σαγιονάρα του στο οδόστρωμα.

Συνεργεία του δήμου Ναυπλιέων με πολύ προσπάθεια κατάφεραν να διώξουν τα στρώματα λίγδας στο δημοφιλές σημείο της Παλιάς Πόλης απέναντι από το Μπούρτζι, όπου καθημερινά περνούν πεζοί χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και ξένοι.

Για πολύ ώρα με μάνικες και ειδικά υγρά ο καθαρισμός του οδοστρώματος επιτεύχθηκε. Ήταν τόση πολύ η βρωμιά που είχε κολλήσει στο δρόμο από τα σκουπίδια, που κυλούσε από το πλύσιμο ένα κίτρινο υγρό στην κατηφόρα προς τη θάλασσα.

Στο σημείο αυτό και συγκεκριμένα στη γωνία κάτω από την εγκαταλελειμμένη πισίνα συνεχίζουν να εναποτίθενται σακούλες με σκουπίδια από όλη τη γειτονιά και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία. Παλιότερα υπήρχαν κάδοι, αλλά έχουν απομακρυνθεί, αφού αποτελούσαν εστία μόλυνσης. Όμως παρότι τα συνεργεία καθαριότητας περνούν και μαζεύουν τις σακούλες με τα σκουπίδια, αδέσποτες γάτες και σκυλιά, προλαβαίνουν στο ενδιάμεσο και τις σκίζουν αναζητώντας τροφή, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να σκορπίζουν σε ένα από τα πλέον δημοφιλή σημαία της πόλης. Με τον καιρό η λίγδα και τα υγρά από τα σκουπίδια κολλάνε στο δρόμο και σιγά σιγά επεκτείνονται και πέριξ, με αποτέλεσμα, όσες φορές και να καθαριστεί, ξανά να βρωμίζει.

Φωτορεπορτάζ από τον καθαρισμό

Λίγδα κολλούσε στα παπούτσια

Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, αφού τόσο η γωνία των σκουπιδιών, όσο και ο δρόμος μπροστά από το περίπτερο, ακριβώς δίπλα στις καφετέριες της παραλίας να έχει γίνει κατάμαυρος, από τη λίγδα, που πλέον κολλούσε στα παπούτσια, όποιου προσπαθούσε να περάσει πεζός από εκεί. Έτσι, έγινε και με γνωστό Ναυπλιώτη την Πέμπτη, ο οποίος περνούσε με την θαλασσινή του περιβολή, και κόλλησε η σαγιονάρα του στο δρόμο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει πάνω στο βρώμικο οδόστρωμα, ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτα. Αν ήταν στη θέση του κάποιος ηλικιωμένος, μια έγκυος ή κάποιος πιο απρόσεκτος, ενδεχομένως και να χτυπούσε πάνω στις ακαθαρσίες που κολλάνε τα παπούτσια.

ΦΩΤΟ anagnostis Την εικόνα αυτή παρουσίαζε το δημοφιλές σημείο της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, πριν καθαριστεί

Το πρόβλημα με τις διαλυμένες από τις γάτες και τα σκυλιά σακούλες στο σημείο αυτό είναι σημαντικό και προφανώς δεν αντιμετωπίζεται περιστασιακά με καθαρισμό του οδοστρώματος, αφού πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση. Στο σημείο εκείνο συνήθως, μέχρι τις 10 το πρωί έχει περάσει το απορριμματοφόρο όχημα του δήμου για να μαζέψει τις σακούλες με σκουπίδια που αφήνει ο κόσμος εκτός κάδου.

Υγειονομική βόμβα

Η άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί εκεί, αφενός μπορεί να προκαλέσει ατύχημα σε πεζούς, αφετέρου για υγειονομικούς λόγους και λόγους καθαριότητας και προστασίας της δημόσιας υγείας δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Από το οποίο αυτό που αποτελεί υγειονομική βόμβα, περνάει πολύς κόσμος καθημερινά, αφού πρόκειται για μια πολυσύχναστη, τουριστική περιοχή του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, που αντικατοπτρίζει την ποιότητα και τη δημοφιλία της πόλης.

Η παραλία του Ναυπλίου, στο σημείο κάτω από την πισίνα Αμφιτρύωνα είναι πλέον λαμπίκο μετά το ατύχημα με τη σαγιονάρα στα σκουπίδια, αφού τα συνεργεία του δήμου Ναυπλιέων κατάφεραν να καθαρίσουν τη λίγδα από τα σκουπίδια που ρεζιλεύει την πόλη και αποτελεί εστία μόλυνσης στην Παλιά Πόλη.

Ως πότε όμως αν δεν βρεθεί μια μόνιμη λύση για τα απορρίμματα σε αυτή τη γειτονιά;

Σχόλια

Exit mobile version