home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο

«Όσο τα κρούσματα αυξάνονται, οι περιορισμοί σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί αναγκαστικά θα είναι περισσότεροι».
Με εκπτώσεις στα καταστήματα ξεκινάει ο Μάϊος

Η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα παραμένει δύσκολη με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου σε καταστήματα του λιανεμπορίου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο».

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας πως «έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη όπου δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Στη Μύκονο ανέφερε ότι ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Δεν απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου, αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα εφαρμοστεί το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο απάντησε…. «Αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας».

Η κυβέρνηση δεν κάνει διαχωρισμούς

Ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα είναι η πανδημία να σβήσει και να εξαφανιστεί και το άλλο είναι η πανδημία να σημειώσει έκρηξη και να επιβεβαιώσει τα σενάρια των γιατρών που λένε ότι σε διάστημα 12 μηνών θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι και αρκετοί από τους εμβολιασμένους.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά όπως για παράδειγμα στην Κρήτη ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «το κράτος είναι κράτος και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δεν κάνει διαχωρισμούς».

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για κάποιες επαγγελματικές ομάδες, εξήγησε ότι «δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτό, σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλεία του».

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=bLMSGZHX36k

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis