home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Πυρκαγιές: Υψηλή επικινδυνότητα για την Αργολίδα από την Πέμπτη 22/07

Δυσμενείς οι πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες λέει το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Για αυξημένη επικινδυνότητα πυρκαγιάς, λόγω επανάκαμψης του μελτεμιού και ενίσχυσης της έντασης των ανέμων κάνει λόγο το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα, μάλιστα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας από την Πέμπτη 22.07.2021 έως και τουλάχιστον την Κυριακή 25.07.2021, εξαιτίας της επανόδου, έπειτα από ολιγοήμερο διάλειμμα, του ισχυρού βόρειου ρεύματος (μελτέμι) πάνω από το Αιγαίο.

Ξεκινώντας από την Πέμπτη 22.07.2021, η ένταση των βόρειων ανέμων πάνω από την ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο αναμένεται να φτάσει τα 5-6 Bf (10-15 m/s), ξεπερνώντας τοπικά ακόμη και τα 7 Bf (> 15 m/s) (Εικόνα 1).

Εικόνα 1. Προγνωστικός χάρτης ταχύτητας και διεύθυνσης του ανέμου για το μεσημέρι της Πέμπτης 22.07.2021. Πηγή: meteo.gr

Ως εκ τούτου, πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένουμε ήδη από την Πέμπτη 22.07.2021 σε περιοχές της Aνατολικής ηπειρωτικής χώρας (Αττική, Εύβοια, και κατά τόπους σε Αργολίδα και Λακωνία) και του Αιγαίου (Κυκλάδες, Κρήτη, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, και Δωδεκάνησα – με εξαίρεση τη Ρόδο) (Εικόνα 2).

Εικόνα 2. Προγνωστικός χάρτης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς για την Πέμπτη 22.07.2021 με βάση τον Καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη. Πηγή: meteo.gr

Νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη των πυρο-μετεωρολογικών συνθηκών και της επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών θα δοθούν με επόμενες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια των ακόλουθων ημερών.

Φωτο Αρχείου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button