home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΛακωνία

Πλήρως οργανωμένος χασισοκαλλιεργητής στη Σπάρτη

Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένη φυτεία κάνναβης σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σπάρτης. Συνελήφθη ένας 54χρονος.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, να καλλιεργούνται συνολικά 108 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης τα καλλιεργούσε 54χρονος ημεδαπός. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • -15- φυσίγγια,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων,
  • -252- σπόροι κάνναβης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -3- κινητά και
  • το χρηματικό ποσό των -225- ευρώ.

Τέλος, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προχθές (19.7.2021) το μεσημέρι, στην Σπάρτη, εντόπισαν τον 54χρονο και τον συνέλαβαν, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Λακωνία: Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένη φυτεία κάνναβης

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button