home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τολό: Ο …απίθανος λόγος που «έφαγε» δύο πρόστιμα το αναψυκτήριο

Το …«φυσάει και δεν κρυώνει» ο ιδιοκτήτης – Τί βρήκαν οι ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της Π. Ε. Αργολίδας και πόσα λεφτά θα πληρώσει
Πορτοφόλι και μαχαιροπήρουνα

Πρόστιμα αξίας 1.000,00 και 500,00 ευρώ αντίστοιχα θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης αναψυκτήριου στο Τολό, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της Π. Ε. Αργολίδας.

Οι …απίθανοι λόγοι για τους οποίους καλείται να πληρώσει τα πρόστιμα το αναψυκτήριο, περιγράφονται στην «Πράξη επιβολής προστίμου».

Κατά των έλεγχο διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις.

Το αναψυκτήριο δεν είχε αναρτημένη πινακίδα στο χώρο του ταμείου ή του τηρούμενου τιμοκαταλόγου στην οποία θα αναγράφεται με κεφαλαία, ευανάγνωστα γράμματα, ίδιου μεγέθους, η ένδειξη «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ- ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και στην αγγλική γλώσσα, ως εξής: «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT (RECEIPT – INVOICE) HAS NOT BEEN RECEIVED», όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Για το λόγο αυτό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000€).

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την «Πράξη επιβολής προστίμου», το κατάστημα δεν διέθετε προς χρήση της πελατείας του το ειδικό έντυπο «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ». Για τον λόγο αυτό επιβλήθηκε επιπλέον διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500€).

Ο ιδιοκτήτης το …«φυσάει και δεν κρυώνει», μετά τους …απίθανους λόγους για τους οποίους καλείται να πληρώσει τα δύο πρόστιμα που του επέβαλε ο έλεγχος των υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της Π. Ε. Αργολίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis