home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Αργολίδα: Ποιος κλέβει νερό από γεώτρηση στους Φούρνους;

Η πρόεδρος του χωριού σε ρόλο ...Τζέημς Μποντ και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε ρόλο ...εισαγγελέα

Την πιθανότητα παράνομης υδροληψίας από την γεώτρηση στο αντλιοστάσιο «Γέφυρα» στους Φούρνους Ερμιονίδας θέτει η πρόεδρος της κοινότητας Ευαγγελία Κούτση, η οποία μάλιστα σε ρόλο …Τζέημς Μποντ, ακολούθησε το ιδιωτικό όχημα που «έκλεψε» το νερό μαζί με δύο ακόμα άτομα για να δει προς τα που θα κατευθυνθεί.

Για το θέμα κάνουν αναφορά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ, Παναγιώτης Αποστόλου, Τάσος Λάμπρου, και Τάσος Τόκας, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα, καθότι «το πρόβλημα της έλλειψης νερού στον Δήμο Ερμιονίδας είναι ιδιαίτερα σοβαρό», όπως επισημαίνουν.

Η επιστολή των τριών

Όπως σημειώνουν σε κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ οι τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης:

«Μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου των Φούρνων το Σάββατο 17/7/2021 και την ομόφωνη απόφαση σχετικά με την αναφορά-καταγγελία της Προέδρου κ. Ευαγγελίας Κούτση για την πιθανότητα παράνομης υδροληψίας από την γεώτρηση στο αντλιοστάσιο “Γέφυρα”, με την οποία παραπέμπουν την υπόθεση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ, ζητούμε:

1) Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα στο αμέσως επόμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ της Τρίτης 20-7-2021. Το έκτακτο αυτό θέμα έχει άμεση σχέση με την συζήτηση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

2) Την πλήρη ενημέρωση για το συμβάν καθώς και να διερευνηθούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

3) Να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ αν κριθεί ότι παραβιάστηκαν οι όροι της σύμβασης. Υπενθυμίζουμε την απόφαση 146 / 2019 του προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ για παρόμοια υπόθεση.

4) Να μας ενημερώσετε για το ποιες ήταν οι άμεσες ενέργειες σας μετά την επιστολή της Προέδρου των Φούρνων με την αναφορά-καταγγελία προς εσάς.

κ. Πρόεδρε,

Το πρόβλημα της έλλειψης νερού στον Δήμο Ερμιονίδας είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΕΡ λόγω της μη επάρκειας του για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων μεταφέρει νερό με υδροφόρα από διάφορα σημεία υδροληψίας σε δεξαμενές υδροδότησης. Αυτό το έχουν αποδεχθεί όλες οι κοινότητες μικρές και μεγάλες, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία υδροληψίας όπου το νερό είναι σχετικά καλό και η υπεράντλησή του μπορεί να επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα ως προς την ποιότητά του.

Δίνουν την έγκριση οι κοινότητες όπως η Κοινότητα Φούρνων αλλά θέλουν να βλέπουν όμως και την προσπάθεια από την αρμόδια αρχή για την προστασία του νερού που αποτελεί το υπέρτατο δημόσιο αγαθό.

Να προβείτε, λοιπόν, όπως τονίζει και η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Κοινότητας Φούρνων, στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών, ώστε να προστατευθεί το νερό που αποτελεί ύψιστο αγαθό το οποίο όλοι μας απο κοινού θα πρέπει να διαφυλάξουμε.

Η αναφορά της προέδρου

Ακολουθεί η αναφορά της Προέδρου των Φούρνων:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button