home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΆρθροFeatured

Καραθώνα: Μία πονεμένη Ιστορία

Του Κώστα Καράπαυλου

Επρεπε σήμερα να υπήρχε βιολογικός καθαρισμός αντί για βόθρους που έχουμε τώρα.

Επρεπε να υπήρχε θέατρο.

(Αυτά τα έλεγε η σύμβαση που είχε υπογραφεί πριν κάποιες δεκαετίες).

Αντί για αυτό κατασκευάσαμε ένα καραγιαπί (στην πρώτη φωτογραφία που αναρτώ φαίνεται λίγο στο κάτω μέρος) που ήταν για εστιατόριο και έμεινε στα μπετά επί τριάντα χρόνια!!!!!. Μάλιστα το διπλασιάσαμε σε όγκο. Τσιμέντα ήταν αυτά.

Φτιάξαμε τις βάσεις (μόνον τις βάσεις).

για τένις και για μπάσκετ και για βόλεϊ και μετά τα εγκαταλείψαμε. Υπηρχαν εκεί για κάμποσα χρόνια και οι πλάκες Καρύστου και τα οικοδομικά υλικά που εξαφανιζόντουσαν σιγά σιγά τα βράδια. Πόσες αυλές με πλάκες Καρύστου που εσύ πλήρωσες άμοιρε φορολογούμενε;

( Ααα ναι….. Μην μου πείτε να συνεργαστώ με αυτούς που τότε είχαν την ευθύνη όλων αυτών. Τσουρνου era εννοώ).

Κατασκευάσαμε και τα κέντρα λουομένων που τον πρώτο καιρό τα νοικιάσαμε χρυσά για κέντρα διασκεδάσεων. Και μετά τα νοίκια δεν πληρωνόντουσαν. Και μετά τα νοίκια χαρίστηκαν. Και έτσι το μαγευτικό, ερωτικό beach bar του Πρίγκηπα και μετά του Αναδρομέα έγιναν κουτσουλίτσες και έσβησαν μπροστά στις λάμψεις και τις φωτιές των σπουδαίων που δεν πλήρωναν νοίκια. Οι παλιοί θα θυμούνται και τις βραδινές εντυπωσιακές φωτιές με δάδες στην Καραθώνα απάκρη σακρη.

Και μετά αποφασίσαμε και ρίχναμε τα σκουπίδια όλου του Ναυπλίου στον λόφο πάνω από την Καραθώνα. Και καθημερινά κόπτουν βόλτες τα σκουπιδιάρικα.

Και ένα χάλι με τα σκουπίδια και μέσα  στην λαϊκή παραλία του Ναυπλίου.

Και υποτίθεται ότι πρέπει να γίνεται ανακύκλωση για να πάρουμε μπλε σημαία. Αλλά όλα στον λόφο αποπάνω πάνε.

Και ο  άλλος έφερε μια αυτοκινητούμενη καντίνα (για καντίνα είχε πάρει άδεια) που την έκτισε γύρω γύρω και την έκανε κανονικό μπαράκι. Ωωωω Ελλάδα μας γλυκιά…

Και με τον σκουπιδότοπο πάνω στον λόφο επεκτείνεται η δηλητηριώδης ανεμώνα. Αλλά, σσσσσ……..Το έχουμε μυστικό αυτό για να μην διώξουμε τους τουρίστες, που οδηγούνται στα φαρμακεία και συχνάκις και στο νοσοκομείο. Και τελευταία με την επέκταση της ανεμώνας και ντόπιοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο μαστιγωμένοι πααααρα πολύ άσχημα. Και στο τοπικό Συμβούλιο , όχι εμείς αλλά η μείζων αντιπολίτευση το έβαλε θέμα και πρότειναν να λάβουμε μέτρα. Αλλά τον σαμποτάρισαν τον Βαγγέλη τον Κατερινάκο επειδή δεν ήταν δικός τους. Κι όλο επεκτείνεται η ανεμώνα.

Και πλειστάκις  και πυρκαγιές εκεί επάνω.

Και κάποιοι και πέρσι και φέτος κάνουν σαμποτάζ στο διάδρομο των αναπήρων. Αλλά η ανεμώνα έχει επεκταθεί και ακριβώς εκεί που καταλήγει ο διάδρομος αυτός.

Και εφέτος ναυαγοσώστη δεν έχουμε. Ούτε απινιδωτή. Και τα εξαιρετικά δυσάρεστα συμβάντα συνεχίζονται.

ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΜΕ. Ωωωωωω Ελλάδα μας γλυκιά.

Λέω κάπου ψέματα; Για πείτε μου.

Σε άλλα νέα ο Σύλλογος Εμπόρων ουδόλως ασχολείται με αυτά. αλλά τα βάζει με δημόσια ανακοίνωση  με μια ενημερωτική σελίδα που δεν είναι κολλητή του Δημάρχου, που είχε και αληθές ρεπορτάζ για την Έκθεση Βιβλίου. Και σε άλλα νέα ο Σύλλογος Εστιατόρων τα βάζει δημόσια  με μέλος του που μίλησε για ελλιπή ασφάλεια και για ευθύνες του Δήμου, επειδή το προηγούμενο βράδυ εδάρη. Ούτε στοιχειώδες τακτ δεν έχουν στην προσπάθεια να υμνήσουν τον πολυχρονεμένο πασά.

Αλλά για τους δύο τελευταίους συλλόγους θα επανέλθω μιας και ομιλούν δημοσίως.

Κώστας Καράπαυλος

Κώστας Καράπαυλος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Κάτι ακόμα πέρα από καπνούς και διοξείνες: τα στραγγίδια της χωματερής στον βυθό της Καραθώνας!
    Βαρέα μέταλλα, τοξικά απόβλητα, διάφορα δηλητήρια διαλύονται στα όμβρια ύδατα, μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και καταλήγουν δίπλα στη θάλασσα, καλύπτοντας με παχύρευστο υλικό τον βυθό και σκοτώνοντας κάθε μορφή ζωής.
    Όταν έριχνα την άγκυρά μου εκεί, έβγαζα μαζί της μια βρωμερή μαύρη λάσπη που θάμπωνε τη γύρω θάλασσα και δεν φαινόταν πουθενά ζωή στο νερό. Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να μετρήσει τη ρύπανση του βυθού της Καραθώνας;

Διαβάστε ακόμα

Back to top button