home design 800x400

Φιλιώ Πυργάκη: Ρίγη συγκίνησης στην κηδεία της – Με ποιο τραγούδι την αποχαιρέτησαν (Βίντεο)

Η «αρχόντισσα» του δημοτικού τραγουδιού οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία, στην Άκοβα Άργους, εκεί όπου έζησε επί τέσσερις δεκαετίες.

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε η Φιλιώ Πυργάκη το απόγευμα της Κυριακής. 18 Ιουλίου. Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες και απλοί θαυμαστές είπαν το τελευταίο αντίο και της έδωσαν το τελευταίο χειροκρότημα στον Άγιο Νικόλαο, στην Άκοβα Άργους όπου έζησε επί τέσσερις δεκαετίες.

Η «αρχόντισσα» του δημοτικού τραγουδιού ετάφη κοντά στο σύντροφό της Δημήτρη Κωστόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες, χτυπημένος και αυτός από τον καρκίνο.

Στο δρόμο για την ταφή, ακουγόταν από τα μεγάφωνα το γνωστό τραγούδι της «Ποια σκύλα μάνα το ‘λεγε», σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο που έσπευσε να την αποχαιρετήσει. Το ίδιο τραγούδι είπαν και συνεργάτες της, με τη συνοδεία κλαρίνων, την ώρα που έγινε η ταφή.

Δείτε βίντεο από την κηδεία που ανέβασε ο βαφτισιμιός της Δημήτρης Μουστογιάννης:

Η βοσκοπούλα από τον Ασπρόκαμπο Κορινθίας που έγινε η «αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού» έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 17 Ιουλίου, νικημένη από τον καρκίνο με τον οποίο πάλευε από το 2008, επί 13 χρόνια. Παρά τις δυσκολίες έμεινε ενεργή στο τραγούδι μέχρι το τέλος, βγαίνοντας στην πίστα και τραγουδώντας, με το γνωστό δυναμισμό και τη βροντερή φωνή της.

Η Φιλιώ Πυργάκη, στην πολύχρονη καριέρα της, υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους. Πέρα από την Ελλάδα, έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Σκανδιναβία κ.α.) διαδίδοντας και εκεί το δημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Σχόλια

Exit mobile version