Home design
home design

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για μπουζούκια, θέατρα, σινεμά, συναυλίες

Θα τρώνε πόρτα αυτοί που δεν θα τους επαληθευτεί η ταυτοπροσωπία. Τι ισχύει για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Νέοι περιορισμοί μπαίνουν στις ζωές μας με τα νέα μέτρα στην εστίαση και τη ψυχαγωγία να τίθενται σε ισχύ, εξαιρώντας από μεγάλη γκάμα επιλογών όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων και αντιστοίχως τους περιορισμούς σε ανεμβολίαστους, προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το πώς θα κινούμαστε πλέον στην καθημερινότητα μας.

Η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πρέπει να φέρουμε μαζί μας σε χαρτί ή να υπάρχει στο κινητό.

Σε κάθε περίπτωση όμως όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπίας, δηλαδή διαβατήριο, ταυτότητα ή δίπλωμα, τότε δεν μπορεί να μπει. Τα έγγραφα αυτά είναι απαραίτητα ώστε να εμποδιστούν κάποιοι… πονηροί που ίσως έχουν πρόσβαση στο QR code κάποιου -γνωστού τους- εμβολιασμένου κι επιχειρήσουν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν.

Τέλος, δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπίας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του γονιού.

Στα μπουζούκια

Εν τω μεταξύ, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα επιφύλασσε μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Η είσοδος και στους εξωτερικούς χώρους των νυχτερινών κλαμπ και των μπουζουκιών θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι εμβολιασμένοι και μάλιστα τα συγκεκριμένα καταστήματα θα λειτουργούν με πληρότητα που θα φτάνει το 85%.

Τέλος ο χορός στην πίστα

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα τρώνε «πόρτα», κάτι που ωστόσο δεν έχει αντίκτυπο στις κρατήσεις.

Εκείνοι που θα θελήσουν να ρίξουν μια… στροφή στην πίστα θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ενώ οι πελάτες των υπαίθριων νυχτερινών κέντρων θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς και την ταυτότητά τους προκειμένου να ελεγχθούν ώστε να εισέλθουν στο κατάστημα.

Η πληρότητα του 85% για εμβολιασμένους ισχύει για όλους τους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθήμενων, πλην γηπέδων, ενώ οι έλεγχοι θα γίνονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας «Covid Free Gr».

Θέατρα, σινεμά, συναυλίες

Νέοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή στους κινηματογράφους και τα θέατρα, με τη μάσκα να γίνεται απαραίτητο αξεσουάρ, ενώ πολλά θεάματα γίνονται απαγορευτικά για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε κλειστά θέατρα. Μέχρι και τις 31 Αυγούστου αν θέλετε να δείτε θεατρικό έργο σε κλειστό χώρο, θα πρέπει να κάνετε το εμβόλιο και να έχουν περάσει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Εκτός αν έχετε νοσήσει, οπότε μπορείτε να πάτε σε κλειστό θέατρο με το ανάλογο πιστοποιητικό. Η μάσκα είναι απαραίτητη για όλους.

Το ίδιο ισχύει και για τους κινηματογράφους. Όσοι έχουν εμβολιαστεί κι έχουν περάσει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση ή αν έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να δουν την αγαπημένη τους ταινία σε κλειστό σινεμά. Τα παιδιά επιτρέπονται, αρκεί να έχουν κάνει self- test. Όλοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχετική δήλωση και μάσκες.

Όσο αφορά τα θερινά σινεμά, ταινίες κάτω… από τα αστέρια μπορούν να απολαύσουν όλοι, ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι. Όλοι όμως πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Οι ταινίες θα προβάλλονται χωρίς διάλειμμα.

Οι συναυλίες που γίνονται σε ανοιχτό χώρο επιτρέπονται για όλους. Ωστόσο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Χορός και όρθιοι όμως απαγορεύονται.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis