home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορινθία: Once in a lifetime παράσταση στις κορφές της Ζήρειας

Μία μαγευτική και ανεπανάληπτη παραστασιακή εμπειρία προετοιμάζεται από το Ziria Festival

Για μια μυθική, once in a lifetime, παράσταση προετοιμάζεται το Ziria Festival στις κορφές της Ζήρειας στην Κορινθία. Πρόκειται για τη μεταφορά της παραγωγής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου “ΙΧΝΕΥΤΑΙ” στον τόπο της και τη συναυλία του Πετρολούκα Χαλκιά με τον Βασίλη Κώστα, ένα μοναδικό διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2021.

Το διήμερο έχει στόχο να προσδιορίσει μέσα από τις δύο παραστάσεις πώς γεννήθηκε η μουσική και μέσα από ποια διαδρομή και ποιές φόρμες έφθασε μέχρι το σήμερα. Ο μύθος και μια ιστορική συνέρευση θα λειτουργήσουν αθροιστικά οδηγώντας τους θεατές να ανακαλύψουν μόνοι τους τη διαδρομή της μουσικής στους αιώνες.

Φωτογραφία: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Kostis_Fokas

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οροπέδιο Ζήρειας

17:00 Προσέλευση

18:30 «ΙΧΝΕΥΤΑΙ» Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Η παράσταση είναι παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με πρεμιέρα στις 23 Ιουλίου 2021, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Soul of Epirus: Πετρολούκας Χαλκιάς – Βασίλης Κώστας Συμμετέχουν επίσης οι εξαιρετικοί μουσικοί: Πέτρος Παπαγεωργίου στα κρουστά και Θανάσης Βόλλας στο λαούτο

Οι παραστάσεις αποτελούν ενιαίο σύνολο. Η προσέλευση στην «πλατεία» δεν θα είναι δυνατή μετά τις 18:15

KYΡIAKH 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

09:00 – 13:00 Ξενάγηση στο σπήλαιο του Ερμή. Δηλώσεις συμμετοχής κα πληροφορίες για την ξενάγηση στο σπήλαιο, στο περίπτερο του Ziria Festival στις 31 Ιουλίου πριν ή μετά την παράσταση, όπου θα βρίσκονται και οι σπηλαιολόγοι μας.

13:00 Περίπατος από τα Μ. Τρίκαλα μέχρι την πλατεία στα Κ. Τρίκαλα από παραδοσιακό μονοπάτι με συνοδεία αρχαίων αυλών και αρχαίας κιθάρας, από τη μουσική ομάδα «Ευτέρπη».  Συγκέντρωση για τον περίπατο / «πομπή», στην πλατεία στα Μεσαία Τρίκαλα. Η μουσική ομάδα «Ευτέρπη» αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Φραγκή και τον Αντώνη Κτενά.

Πλατεία Κάτω Τρίκαλα

13:30 Γνωριμία με αρχαία όργανα και τους οργανοποιούς τους

14:00 Συναυλία με με το σχήμα «Pausis» και καλεσμένη την Αλεξάνδρα Σιετή. Το «Pausis» αποτελούν οι: Θεόδωρος Κουμαρτζής στην αρχαία ελληνική λύρα, Νίκος Βαρελάς στο Μπεντίρ, Σωκράτης Βότσκος στο ντουντούκ και η Αλεξάνδρα Σιετή στο τραγούδι.

15:15 «Αναζητώντας την πρώτη νότα»: ζωντανή δημόσια συζήτηση μεταξύ του Πετρολούκα Χαλκιά και του Βασίλη Κώστα με τον Κρίστοφερ Κίνγκ, που θα συνδεθεί μαζί μας από την Αμερική. Θα συντονίσει η Κατερίνα Καφετζή. Ο Christopher King είναι μουσικός παραγωγός βραβευμένος με Grammy, μουσικολόγος, μελετητής, συγγραφέας, ερευνητής και «κήρυκας» της Ελληνικής δημοτικής μουσικής παράδοσης. Έχει γράψει το εξαιρετικό βιβλίο «Ηπειρώτικο μοιρολόι: Οδοιπορικό στην αρχαιότερη ζωντανή δημώδη μουσική της Ευρώπης» το οποίο έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Tips

• Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια. Κάνει κρύο το βράδυ στη Ζήρεια

• Η παράσταση προτείνει να καθίσουμε στο χώμα, οπότε πάρτε μαζί σας το μαξιλαράκι σας ή ό,τι θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα.

• Αν θέλετε μπορείτε να φέρετε καρεκλάκι αλλά να γνωρίζετε πως θα καθίσετε πίσω από την «πλατεία» ώστε να μην ενοχλούνται όσοι κάθονται κάτω.

Για να έλθετε,

από την Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και αμέσως συνεχίζετε για Τρίκαλα. Περνάτε τα Τρίκαλα και συνεχίζετε προς το Χιονοδρομικό Kέντρο Ζήρειας. Όλοι οι δρόμοι είναι πολύ καλοί όπως και η οδική σήμανση.

Όταν φθάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο, οι άνθρωποί μας θα σας κατευθύνουν.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis