home design 800x400

Ναύπλιο: Έβαλε μπρος ο εργολάβος στον Άγιο Νικόλαο

Στο Ναύπλιο βρέθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου όπου επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο, το κτίριο Βίγγα, το Τελωνείο, το κτίριο Τερζάκη, το ενετικό κτίριο στον Άγιο Γεώργιο και το Μπούρτζι, για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να συντονίσει μετά από σχετικές οδηγίες της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, τις ενέργειες ώστε όλα τα έργα που έχει προγραμματίσει το Υπουργείο να βρουν τον «βηματισμό τους» μετά το μεγάλο διάστημα απραξίας που επέφερε η πανδημία.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την εγκατάσταση του εργολάβου για τα έργα στατικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία της αποκατάστασης του ξυλόγλυπτου τέμπλου.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα δύο ετών αλλά υπολογίζεται να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του 2022.

Φωτογραφία: Γιάννης Γαλανόπουλος

Ο κ. Διδασκάλου συνοδευόταν από τον βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε πως «το ΥΠΠΟΑ συνεχίζει με σεβασμό και ευθύνη να προστατεύει και να αναδεικνύει όλα τα μνημεία πολιτισμού σε κάθε σημείο της πατρίδας μας».

Φωτογραφία: Γιάννης Γαλανόπουλος

Σχόλια

Exit mobile version