Home design
home design

Κοινωνικός Τουρισμός: Τι πρέπει να μάθετε για τη διαμονή στα καταλύματα

Ποιοί πάνε διακοπές με τον ΟΑΕΔ

Την Τετάρτη αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελούμενων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων – ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειόμενων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

Δείτε τους πίνακες, πατώντας ΕΔΩ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε  300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Οι δικαιούχοι και πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και ώρα 08:00 μέχρι και το Σάββατο, 17 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/e-yperesies.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν:

  • -να έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα,
  • -να αναφέρουν το λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
  • -να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου, πατώντας ΕΔΩ

Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα

Οι δικαιούχοι – ωφελούμενα μέλη που είναι κάτοχοι Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού έρχονται απευθείας σε επαφή, με τους παρόχους για τις κρατήσεις δωματίων.

Οι πάροχοι δεν μπορούν να δεχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος δικαιούχους των οποίων ο τόπος διαμονής βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με το κατάλυμά τους, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οι πάροχοι μπορούν να δεχθούν στο κατάλυμα ωφελούμενα μέλη, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τον δικαιούχο πολίτη, με την προϋπόθεση ότι αυτά:

-είναι παιδιά ηλικίας 18 – 24 ετών,
-είναι σύζυγοι των δικαιούχων,
-είναι παιδιά ηλικίας 5 – 18 ετών που συνοδεύονται από τον/την σύζυγο του δικαιούχου πολίτη (ωφελούμενο μέλος ή μη),
η σύμβαση υπογράφεται από τους δικαιούχους ή από τα ωφελούμενα τέκνα 18-24 ετών ή τους/τις συζύγους των δικαιούχων (ωφελούμενα μέλη ή μη) με νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων.

Δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διακοπές:

οι συνοδοί ΑμεΑ χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν,

τα παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους δικαιούχους ή τους/τις συζύγους τους (ωφελούμενα μέλη ή μη).

Με την άφιξη των δικαιούχων-ωφελούμενων μελών στο κατάλυμα ελέγχονται από τον πάροχο τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας τους και στη συνέχεια υπογράφεται μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, ο πάροχος μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ενεργοποιεί τις Επιταγές των δικαιούχων – ωφελουμένων μελών, καταχωρίζοντας τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και επισυνάπτοντας το υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Δικαιούχοι και πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και ώρα 08:00 μέχρι και το Σάββατο, 17 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Περίπτωση πρόωρης αναχώρησης

Στην περίπτωση που μετά την υπογραφή της σύμβασης, δικαιούχος θελήσει για οποιονδήποτε λόγο να αναχωρήσει από το κατάλυμα πριν από την προβλεπόμενη στη σύμβαση ημερομηνία, δηλαδή πριν να πραγματοποιήσει τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που έχει συμφωνήσει με τον πάροχο:

  • ο δικαιούχος συμπληρώνει δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις με την ημερομηνία της πρόωρης αναχώρησής του από το κατάλυμα και καταθέτει τη μία στον πάροχο και την άλλη σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του Οργανισμού την ημέρα της αναχώρησής του ή την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αναχώρησή του
  • ο πάροχος μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και πριν από την αναχώρηση του δικαιούχου (check out) ή ταυτόχρονα με αυτήν, ενημερώνει για την ημερομηνία πρόωρης αναχώρησης, διαβιβάζοντας ηλεκτρονικά και αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης που του κατέθεσε ο δικαιούχος

Σε περίπτωση ωφελουμένων που πραγματοποιούν διακοπές χωρίς τον δικαιούχο η Υπεύθυνη Δήλωση υπογράφεται από τα ίδια άτομα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να υπογράψουν τη σύμβαση.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis