home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Νέες ανεμογεννήτριες ορατές από Δρέπανο, Αρχαία Ασίνη, Ίρια

Ανεμογεννήτριες Αχλαδόκαμπος

Έντεκα ανεμογεννήτριες ύψους 150 μ. πρόκειται να στηθούν στην Αργολίδα, πάνω από την περιοχή των Ιρίων. Όπως αναφέρει η σελίδα Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά, θα βρίσκονται 1,85 χιλιόμετρα από τον οικισμό “Ματαράγκα” του Δήμου Επιδαύρου και θα είναι ορατές από Δρέπανο, Αρχαία Ασίνη, Ίρια, Απόλλωνα Μαλεάτα και αλλού.

Η δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αιολικού εργοστασίου θα διενεργείται μέχρι τις 27 Αυγούστου εδώ: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3938.

Αποσπάσματα από τη ΜΠΕ:

  • Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την κατασκευή του έργου θα μεταφερθεί δια θαλάσσης με ferry boat από το λιμάνι του Ναυπλίου στην παρακείμενη παραλία “Ίρια”, του Τοπικού Διαμερίσματος Ιρίων, της Δ.Ε. Ασίνης, του Δήμου Ναυπλιέων, όπου θα γίνει προσωρινή διαμόρφωση χώρου προσαιγιάλωσης για την εκφόρτωση του εξοπλισμού.
  • Για την πρόσβαση στις θέσεις εγκατάστασης των Α/Γ θα απαιτηθούν έργα οδοποιίας με προδιαγραφές δασικών οδών Γ΄ κατηγορίας, τα οποία αφορούν βελτιώσεις υφιστάμενης οδοποιϊας, διανοίξεις νέας οδοποιίας πρόσβασης και τα νέες διανοίξεις εσωτερικής οδοποιίας.
  • Tα δύο πλησιέστερα Καταφύγια Άγριας Ζωής είναι το ΚΑΖ Κ707 «Προφήτης Ηλίας- Κυνόρτιο ΌΡΟΣ Δήμου Ασκληπειού», το οποίο απέχει 1100 m από το πλησιέστερο όριο του υπό μελέτη έργου (διαπλάτυνση υφιστάμενου οδικού άξονα) και 2382 m από την πλησιέστερη Α/Γ (Α/Γ 11) και το Κ457 «Σταυροπόδι Καναπίτσα», το οποίο απέχει 1000 μ από το πλησιέστερο όριο του υπό μελέτη έργου (καλώδιο διασύνδεσης) και 2800 μ από την πλησιέστερη Α/Γ (Α/Γ 9).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis