home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελώνη: Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πελώνη: Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό Covid-19

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία με φόντο την αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά, διαμηνύοντας πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» και προειδοποίησε πως «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».

Η κ. Πελώνη, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. Υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, τόνισε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».

Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος».

Όσον αφορά τα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι από την Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα. Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis