home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕυρώπη

SolidarityNow: Το ανθρώπινο δίχτυ για τα ασυνόδευτα παιδιά (βίντεο)

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, το SolidarityNow παρείχε φροντίδα και υποστήριξη σε 212 ασυνόδευτα παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εθελούσια Μετεγκατάσταση από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες». Το έργο υλοποιήθηκε υπό το γενικό συντονισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του έργου ήταν η ασφαλής και οργανωμένη μεταφορά των παιδιών από τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την περιοχή του Έβρου στην ενδοχώρα, προτού μετακινηθούν με ασφάλεια σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του SolidarityNow, με γνώμονα την ασφάλεια, την προστασία και την ενδυνάμωση των παιδιών παρείχε ανάμεσα σε άλλες υπηρεσίες: ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική και εκπροσώπηση, δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, συμβουλευτική για ιατρικά ζητήματα και συνοδεία σε δομές υγείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, τα παιδιά αγκάλιασαν τις δραστηριότητες και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες άτυπης εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, που τα βοήθησαν να αποκτήσουν γνώσεις, να δημιουργήσουν φιλίες και να χαμογελάσουν ξανά.

Μια μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά προσέφεραν και οι τοπικές κοινωνίες στους νομούς Κοζάνης και Ιωαννίνων που βρίσκονταν οι μεταβατικές δομές φιλοξενίας, οι κάτοικοι των οποίων συνέβαλαν με τη στάση τους στην ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου. Μέσα από το βίντεο που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι της οργάνωσης στο συγκεκριμένο έργο, τα παιδιά μιλούν για το πώς άλλαξε η ζωή τους, ενώ μέλη της τοπικής κοινωνίας του Βελβεντού Κοζάνης καταθέτουν τη δική τους ματιά από τη γνωριμία τους με τα παιδιά.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ:

«Για μας, στο SolidarityNow το πρόγραμμα υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών ήταν ένα στοίχημα αισιοδοξίας. Ο στόχος μας ήταν πολύ φιλόδοξος: να συνδέσουμε τη σπασμένη κλωστή ενός τραυματικού χτες, με την κανονικότητα που επιτρέπει το ταξίδι προς το αύριο. Ανταποκριθήκαμε με την ψυχή μας και είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.”, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια SolidarityNow.

*Το έργο υλοποιήθηκε από το SolidarityNow στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εθελούσια Μετεγκατάσταση από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες» υπό το γενικό συντονισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button