home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί το Ναύπλιο

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί το Ναύπλιο

Από τη μία η ανησυχία για τον κορωνοϊό και από την άλλη η ανεμελιά κάποιων, μπορεί να φέρει την κοινωνία αντιμέτωπη με δυσάρεστες συνέπειες στο εγγύς μέλλον. Εικόνες από τα παλιά στο Ναύπλιο το Σαββατόβραδο, με τη Σταϊκοπούλου να γνωρίζει παλιές δόξες.

Ο συνωστισμός που επικράτησε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης ήταν ανησυχητικός, καθώς εκτός του ότι δεν φάνηκε να τηρείται καμία απόσταση, οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς η σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ έχει παρεξηγηθεί.

Το βράδυ του Σαββάτου ο κόσμος που βγήκε στο Ναύπλιο ήταν πολύς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα στενά δρομάκια του κέντρου, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Από τη μια πλευρά τα αναγκαία μέτρα προστασίας που οφείλει να λάβει ο καθένας μας, από την άλλη η ανάγκη για ζωή, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία, ειδικά τώρα που η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς κολλάει ακόμα και σε πεζοδρόμια μέσα σε δευτερόλεπτα, καιροφυλακτεί.

Ο κόσμος από τη μία δικαιολογημένα έχει απελπιστεί τόσο καιρό με όλες αυτές τις παλινωδίες και τους πειραματισμούς της κυβέρνησης. Από την άλλη τείχος ανοσίας δεν έχουμε ακόμα με το ρυθμό που πάνε οι εμβολιασμοί, και έτσι ο κίνδυνος για την υγεία από την μετάδοση του κορωνοϊού παραμονεύει.

Αν κρίνουμε από την παρακάτω εικόνα με το «κορωνο-βάδην» στη Σταϊκοπούλου, το τουριστικό Ναύπλιο θα λέγαμε ότι ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

Φωτογραφία: Θάνος Κομνηνός

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis