home design 800x400

Ναύπλιο: Περιμένοντας ακόμα τους ναυαγοσώστες

Την καθυστέρηση στην πρόσληψη ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων θέτει ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, κάνοντας λόγο για εγκληματική αμέλεια από πλευράς του δημάρχου. Αφορμή στάθηκε το νέο περιστατικό στην Καραθώνα, όπου μία ηλικιωμένη παραλίγο να πνιγεί τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12 Ιουλίου και τελικά σώθηκε χάρη στις ενέργειες λουόμενων που την επανέφεραν.

Όπως αναφέρει ο κ. Λαμπρόπουλος:

«Με το Προεδρικό Διάταγμα 31/2018 όλοι οι δήμοι της χώρας και φυσικά ο Δήμος Ναυπλιέων και συγκεκριμένα με το άρθρο 7 υποχρεούνται κατά τους θερινούς μήνες να προσλαμβάνουν ναυαγοσώστες καθώς και να εφοδιάζουν τις παραλίες με απινιδωτές και άλλα σωστικά μέσα.

Ενώ, λοιπόν, λόγω πανδημίας από τις 22.6.2021 έπρεπε ο Δήμαρχος να έχει τις παραλίες έτοιμες και να έχει πράξει τα νόμιμα έως σήμερα οι συμπολίτες μας παραμένουν απροστάτευτοι, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχει χαθεί ένας συμπολίτης μας και σήμερα παραλίγο και δεύτερος και χιλιάδες καθημερινά να εκτίθενται σε κίνδυνο ζωής.

Όπως έχω πληροφορηθεί και μετά από αρκετή έρευνα, δεν είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει αυτό. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Δήμος μας είναι ουραγός (όλοι οι δήμοι της Πελοποννήσου τουλάχιστον έχουν μεριμνήσει) και σε αυτή του την υποχρέωση με αποκλειστική ευθύνη του κουρασμένου δημάρχου, ο οποίος δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες.

Δεσμεύομαι στους συμπολίτες μας, ότι οι ευθύνες για τα τραγικά συμβάντα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την ελάχιστη επιμέλεια, θα αποδοθούν ακέραιες στους υπευθύνους».

Σχόλια

Exit mobile version