home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΚορινθία

Κόρινθος: 112 παρουσιάσεις, πάνω από 600 σύνεδροι, 70 συντονιστές

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου, στην Κόρινθο, με μεγάλη επιτυχία στην ολότητα των στόχων του, το τριήμερο Συνέδριο με θέμα: «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική & Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κορινθίων, την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και την Forum Training & Consulting.

Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε με εναρκτήρια ομιλία ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος και η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα, ενώ χαιρέτησε το τις εργασίες του Συνεδρίου, από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κόρινθος: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Συνέδριο με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τις τρεις ημέρες του Συνεδρίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 σύνεδροι, έγιναν 112 παρουσιάσεις και παρεμβάσεις από πολιτικά στελέχη, πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς, αιρετούς, στελέχη υπηρεσιών και φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, του τραπεζικού συστήματος και των φορέων ελέγχου, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τις εργασίες συντόνισαν 70 συντονίστριες και συντονιστές.

Στα θεματικά εργαστήρια και σε ειδικές συνεδρίες, έγιναν παρεμβάσεις και ομιλίες σε θέματα που αφορούσαν τον αυτοδιοικητικό διάλογο, την ψηφιακή διακυβέρνηση, τη χρηματοοικονομική διοίκηση και διαχείριση στους δήμους, την προσέλκυση πόρων, αλλά και τα οικονομικά της ισότητας φύλων.

Παρουσιάσθηκαν προτάσεις για τους αναπτυξιακούς οργανισμούς, τη νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων και τις προδικαστικές προσφυγές, την οικονομική διαχείριση στο πλαίσιο της πανδημίας, τον νέο δημοσιονομικό έλεγχο, την ψηφιακή διαχείριση εσόδων και την εκκαθάριση δαπανών, την οργάνωση, διαχείριση, ψηφιοποίηση, φύλαξη αρχείων κ.ά.

Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάσθηκαν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις από τις εργασίες του συνεδρίου, όπου έγινε αντιληπτό η στήριξη της πολιτείας στην ανάπτυξη της ψηφιακής διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το 3ο επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες και Στελέχη Οικονομικής Διαχείρισης των ΟΤΑ, θα διεξαχθεί τον Μάϊο του 2022 στην πόλη της Ξάνθης.

Δείτε το βίντεο της έναρξης και της υποδοχής του Δημάρχου:

Δείτε το βίντεο του απολογισμού του Συνεδρίου:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button