home design 800x400
home design 1170Χ320

Κρυφτό της Τροχαίας σε δρομάκια: Τα αλκοολόμετρα βάζουν …φωτιά στα Σαββατόδραδα

Αλκοτέστ

Κρυφτούλι με τους οδηγούς «παίζει» η Τροχαία σε δρομάκια και παράδρομους, προσκειμένου να μπορέσει να εντοπίσει με αλκοτέστ όσους έχουν πιεί ένα ποτηράκι παραπάνω τα Σαββατόβραδα, αλλά και άλλες μέρες της εβδομάδας στο Ναύπλιο και αλλού. Έλεγχοι όμως γίνονται πλέον τακτικότατα και για άλλες παραβάσεις σε όλη την Αργολίδα και την Πελοπόννησο, οι οποίοι έχουν ενταθεί ιδιαίτερα μετά την περίοδο της καραντίνας.

Κρυφτό σε δρομάκια

Τα αλκοολόμετρα βάζουν …φωτιά στα Σαββατόδραδα, με την Τροχαία να έχει αλλάξει πλέον μεθόδους και να παίζει κρυφτό με τους οδηγούς, αφού στήνει μπλόκα και σε παράδρομους, εκτός από τους κεντρικούς δρόμους, μιας και οι ντόπιοι γνωρίζουν εναλλακτικές μεθόδους για να επιστρέψουν σπίτι τους μετά την βραδινή έξοδο, αποφεύγοντας κεντρικούς δρόμους, όπου πιστεύουν ότι μπορεί να πέσουν σε έλεγχο. Όμως δεν τον αποφεύγουν τελικά και τα αλκοολόμετρα παίρνουν φωτιά.

περιπολικό
φώτα περιπολικού

Εκπαιδευμένοι αστυνομικοί

Ιδιαίτερα στο Ναύπλιο, αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές οι αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί να εντοπίζουν παράδρομους, τους οποίους επιλέγουν οι οδηγοί, όπως ο δρόμος που οδηγεί από την Πρόνοια στο νεκροταφείο, μπροστά στο Λιοντάρι. Έτσι, όσοι οδηγοί αυτό το Σαββατόβραδο, μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, έφευγαν από την Παλιά Πόλη και προκειμένου να αποφύγουν την Ενδεκάτη, την Άργους, ή την Παραλιακή στο ύψος του γηπέδου που συνήθως υπάρχουν αστυνομικοί έλεγχοι, πήγαιναν μέσω της Πρόνοιας και του νεκροταφείου για να βγουν στην οδό Ασκληπιού, έρχονταν αντιμέτωποι με το αλκοολόμετρο. Κρυμμένοι κάτω από το Λιοντάρι οι αστυνομικοί δεν άφηναν ούτε κουνούπι να περάσει. Οι ποινές για όσους είχαν πιεί έπεφταν βροχή, κατά τις 3 το ξημέρωμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η εναλλακτική οδός που στήνονται μπλόκα για αλκοτέστ στο Ναύπλιο.

Μυστικό μπλόκο στήνεται ακόμα και στον παράδρομο πίσω από το γήπεδο, στην Εφορία. Έτσι αν κάποιος οδηγός που έχει πιεί μπει στο μικρό αυτό δρομάκι για να βγει προς τον προορισμό του, μέσα από τα στενά πέφτει κατευθείαν πάνω στο αλκολόμετρο.

Φυσικά, οι τρόποι για να αποφύγει κανείς την Τροχαία αν έχει πιεί δεν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος, αφού το μέτρο των αλκοτέστ δεν είναι τιμωρητικό, αλλά για την προστασία όλων όσων κινούνται στους δρόμους μιας και ο μεθυσμένος οδηγός δεν βάζει σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό του και τους συνεπιβάτες του, αλλά και οποιονδήποτε βρεθεί στο πέρασμά του.

Έλεγχοι σε απίθανα μέρη

Οι έλεγχοι της Τροχαίας φυσικά δεν εξαντλούνται μόνο στο Ναύπλιο. Το απόγευμα της Παρασκευής κλιμάκιο της αστυνομίας είχε στήσει μπλόκο κάτω από την γέφυρα πριν την είσοδο της Αρχαίας Επιδαύρου. Οι αστυνομικοί σταματούσαν δεκάδες αυτοκίνητα λίγο πριν τη διασταύρωση που οδηγεί στο Κολιάκι και την Επίδαυρο, η πλειοψηφία των οποίων είχαν προορισμό το Μικρό Θέατρο για να δουν την παράσταση. Εκεί δεν γίνονταν αλκοτέστ, αλλά άλλου είδους αστυνομικοί έλεγχοι.

Ανάλογοι έλεγχοι γίνονταν την Παρασκευή και στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας.

Κρυφτό και παραβατικότητα

Το κρυφτό της Τροχαίας στα δρομάκια με τα αλκοολόμετρα να βάζουν …φωτιά στα Σαββατόδραδα έχει σώσει όμως ζωές. Οι αστυνομικοί που έχουν εκπαιδευτεί να στήνουν μπλόκα σε απίθανα σημεία έχουν εντοπίσει μεθυσμένους οδηγούς που δεν ήταν σε θέση να οδηγήσουν, ενώ γενικά οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά καιρούς έχουν βγάλει λαβράκια σε πολλές περιπτώσεις παραβατικότητας, η οποία είναι αυξημένη την τελευταία περίοδο από όταν βγήκε η περιοχή από τις καραντίνες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis