home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα – Κορινθία: Σε συναγερμό και σήμερα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και σήμερα 11/7 οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής προστασίας ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4).

Ήδη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε δασικές περιοχές και στους δύο νομούς, ενώ σε όλη τη χώρα έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο 24ωρο πενήντα επτά δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα.

Αναφορικά με την φωτιά στα Στύρα Ευβοίας, η οποία συνεχίζει με αμείωτη ένταση και σήμερα, συνελήφθη χθες, 10 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν στις φωτιές που ξέσπασαν χθες στα Στύρα, το Βαρνάβα, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, χθες βράδυ ξέσπασε νέα φωτιά στον Ασπρόπυργο στην περιοχή Σοφό. Η φωτιά κατευθυνόταν προς το βουνό, ωστόσο η πυροσβεστική παράφερε να την περιορίσει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis