home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Νέα χάραξη από Κόρινθο για Επίδαυρο και Ερμιονίδα ζητούν Σιδέρης, Γανώσης

Τη διασύνδεση του αυτοκινητόδρομου Α7 με το δρόμο «Ισθμό Κορίνθου – Επίδαυρο – Ερμιονίδα» ζητούν οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης και Αναστάσιος Γανώσης, χαιρετίζοντας παράλληλα τις υπογραφές για τη σύνδεση Άργους και Ναυπλίου με την Εθνική Οδό Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Όπως αναφέρεουν σε κοινή δήλωσή τους

«Η υπογραφή κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέσει την Αργολίδα με τον Α7 αυτοκινητόδρομο μέσω Δερβενακίων είναι ένα σημαντικό έργο. Είναι μία εξέλιξη που στέλνει μηνύματα ελπίδας και  αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στους Αργολιδείς, προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο για αυτόν τον όμορφο και ευλογημένοτόπο.

Παρόλα αυτά η Αργολίδα χρειάζεται ένα νέο και σύγχρονο οδικό δίκτυο σε όλο τον νομό. Βασικός στόχος και σκοπός όλων μας πρέπει να είναι η διασύνδεση του Α7 αυτοκινητόδρομου με «Ισθμό Κορίνθου-Επίδαυρο-Ερμιονίδα». Εδώ χρειάζεται ένα νέο και σύγχρονο οδικό δίκτυο με νέα μελέτη χάραξης και διαφορετική όδευση από το υπάρχον. Το παλιό οδικό δίκτυο είναι σε άσχημη κατάσταση και επικίνδυνο με αποτέλεσμα να μην παρέχει ασφάλεια στους πολίτες και οδηγούς, καθώς διαπερνά πλήθος οικιστικών ιστών και δυσχεραίνει την πρόσβαση σε κύριους τουριστικούς, πολιτιστικούς και ιστορικούς προορισμούς της Αργολίδας. Όσες βελτιώσεις και να γίνουν δεν παύει αυτός ο δρόμος να είναι επικίνδυνος, αφού έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα από τροχαία ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια.

Θα πρέπει άμεσα, να δημιουργηθεί ένα σαφές μελετητικό πλάνο για τη χάραξη του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει Ισθμό Κορίνθου – Επίδαυρο – Ερμιονίδα αλλά και Τροιζηνία -Πόρο, (Διαπεριφερειακή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου). Ο νέος αυτός οδικός άξονας θα παρέχει οδική ασφάλεια στους διερχόμενους, μείωση του χρόνου πρόσβασης από το Μητροπολιτικό Κέντρο (Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και του βιοτικού επιπέδου στις περιοχές αυτές.

Ο νέος οδικός άξονας θα κινήσει το ενδιαφέρον των εγχώριων και ξένων επενδυτών για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και επενδύσεων που θα δώσουν διαφορετικό αέρα πνοής στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Αργολίδας και της Πελοποννήσου καθώς όπως γνωρίζουμε  στην  Επίδαυρο βρίσκεται το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και η Ερμιονίδα που δικαίως χαρακτηρίζεται «Ελληνική Ριβιέρα» αποτελεί καλοκαιρινό θέρετρο της διεθνούς ελίτ.

Η Αργολίδα με την κατασκευή του νέου οδικού άξονα θα αποκτήσει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή φυσιογνωμία ενώ παράλληλα θα καταφέρει να απελευθερώσει τον παραγωγικό δυναμισμό πολιτών και επιχειρήσεων, με την καλύτερη διακίνηση των ποιοτικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα, του εμπορίου καθώς και ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων του Δήμου Επιδαύρου και Ερμιονίδας προς τις ευρύτερες περιοχές, Ναύπλιο-Κόρινθο-Αθήνα.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά παρόντες, για την Αργολίδα και τους πολίτες της».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button