home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΚοινωνίαFirst Featured

Κορινθία: Έξι παιδιά με κορωνοϊό σε κατασκήνωση στο Σοφικό

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από κατασκηνώσεις τα τελευταία 24ωρα, καθώς καταγράφονται αρκετά κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα νέα κρούσματα έγιναν γνωστά σήμερα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Πρόκειται για έξι κρούσματα μέχρι στιγμής και τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομάδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση.

Διεξάγεται ιχνηλάτηση με rapid και self test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους έχουν ειδοποιηθεί , η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται από τον ΕΟΔΥ», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης κ. Σκούρας.

Ανάλογα περιστατικά και σε άλλες κατασκηνώσεις

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες τρεις κατασκηνώσεις: στα Χανιά, τη Χαλκιδική, και το Καπανδρίτι Αττικής, με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε παιδιά και εργαζόμενους. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής,  είχαν επιβεβαιωθεί σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά, 7 κρούσματα κορωνοϊού ενώ υπό διερεύνηση ήταν άλλα 30 περιστατικά.

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, σε κατασκήνωση που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών εντοπίστηκαν έως στιγμής 20 θετικά παιδιά: τρία από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά που έχει γίνει στην κατασκήνωση.

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι, στην Αττική. Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους των κατασκηνώσεων.

Να μετατραπούν σε κοινωνικές φούσκες

«Τα πρωτόκολλα λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι αρκετά σοβαρά και καλά φτιαγμένα, αλλά όταν έχει τόσο μεταδοτική νόσο μπορούν εύκολα να γίνουν μεγάλες συρροές» σημείωσε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής Ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου. 

«Για να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να μετατραπούν σε κοινωνικές φούσκες, να αυστηροποιηθούν τα υγειονομικά μέτρα και να απαγορευτούν εντελώς τα επισκεπτήρια», τόνισε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Εξήγησε ότι αν ένας ασυμπτωματικός γονέας κολλήσει το παιδί του σε μία επίσκεψη, τότε ο ιός θα μεταφερθεί σε αλλά 100 παιδιά. 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη η κοινωνική φούσκα πρέπει να τηρηθεί και στις διακοπές. Εξήγησε ότι αν κάποιος μεταβεί για παράδειγμα σε ένα νησί, μείνει με την παρέα του και δεν πηγαίνει σε πολυπληθή πάρτι, αν δεν ξεσαλώσει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, τότε θα είναι ασφαλής όπου και αν πάει.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button