home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Κάθε μέρα άλλη μέρα» στις φυλακές Τίρυνθας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο «Κάθε μέρα άλλη μέρα» στις φυλακές Τίρυνθας
Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Πώς μπορεί κανείς να ξεφύγει από την ρουτίνα της
καθημερινότητας, όντας έγκλειστος; Με αφορμή στοιχεία που βρίσκονται κάθε μέρα δίπλα μας, θα αναζητηθούν εναλλακτικές προσεγγίσεις του σήμερα.


Το «Κάθε μέρα άλλη μέρα», είναι ένα πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση, που απευθύνεται σε [και νοιάζεται για] κρατούμενους. Διοργανώνεται από το

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας.


Εμψυχώνει ο μεταπτυχιακός φοιτητής, Αργύρης Θέος, υπό την εποπτεία της Ομότιμης Καθηγήτριας Άλκηστις Κοντογιάννη, τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθα.

«Τζάκσον Πόλοκ: Ζωγραφική Δράσης», στις Φυλακές Ν. Τίρυνθας

Επίσης, στις 14-07-2021, Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, διοργανώνουν και πάλι πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση, με τίτλο: «Τζάκσον Πόλοκ: Ζωγραφική Δράσης».

1940-1950, αλλαγές σε κάθε επίπεδο, επικρατεί κρίση, αναβρασμός σε παγκόσμια κλίμακα.. και κάπου εκεί αναδύονται η δημιουργικότητα, η φαντασία και το πάθος για ζωή. Οι λεγόμενοι «Οργισμένοι», ανάμεσά τους και ο Πόλοκ, ήταν απλά καλλιτέχνες με ευαισθησίες με μόνο σκοπό την απελευθέρωση από την πεζή πραγματικότητα.

Eπιστροφή, λοιπόν, στο σήμερα, να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες με αφετηρία τους πίνακες, να πειραματιστούν, να ξαναζωντανέψουν «άχρηστα» υλικά, να συνδημιουργήσουν και να βρούν τα φωτεινά τους σημεία.

Εμψυχώτριες: Βίκυ Νησαργιώτη και Βέρα Ταμπουλίδου με την εποπτεία της Ομότιμης Καθηγήτριας, Άλκηστις Κοντογιάννη.

«Τζάκσον Πόλοκ: Ζωγραφική Δράσης», στις Φυλακές Ν. Τίρυνθας

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis