home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Τάσος Λάμπρου: Τι συμβαίνει με το «Αντώνης Τρίτσης»

Με επιστολή του, ο Τάσος Λάμπρου, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας, ζητά πλήρη ενημέρωση, από τον Γιάννη Γεωργόπουλο, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου για τις προτάσεις του Δήμου επί του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όπως πληροφορηθήκαμε, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των προτάσεων μας , που αφορούν τον Δήμο μας για ένταξη σημαντικών έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», ζητώ λοιπόν να τηρηθεί η δέσμευση σας για πλήρη ενημέρωση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου για τις προτάσεις του δήμου επί του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης και απαιτείται να ενημερωθεί πληρέστερα και διεξοδικά για την πορεία των προτάσεων μας , την προοπτική ένταξης και υλοποίησης αυτών, σε επίπεδο έργων.

Φυσικά, εμείς -όπως είχαμε δεσμευτεί- στηρίξαμε τόσο με την παρουσία μας όσο και με την λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων την α φάση υποβολής των προτάσεων, όμως υπήρχε και υπάρχει ένα σημαντικό κενό, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά συζήτηση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού, ποιες είναι οι προτεραιότητες του δήμου μας, επί των αναγκαίων έργων που εμείς διεκδικούμε στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «Α. Τρίτση».

Ζητούμε να μας παρουσιάσετε

  1. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το ύψος των χρηματοδοτήσεων προς τον δήμο μας από το πρόγραμμα «Α.Τρίτση»;
  2. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου επί των αμέσων αναγκαίων έργων που απαιτούνται να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;
  3. Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης που είχε ορίσει η διαχειριστική αρχή για τις προτάσεις των ΟΤΑ;
  4. Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του δήμου μας , από την ένταξη των έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Α.Τρίτση» και ποιες οι επικείμενες δανειακές υποχρεώσεις και συμβάσεις;
  5. Ποια θα είναι η πορεία υλοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος , εάν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών-δραστηριοτήτων για το επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνδυασμό με τις βασικές προτάσεις της ΚΕΔΕ για το επίμαχο ζήτημα.
  6. Εάν έχουμε καμία εξέλιξη , με την δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για προκήρυξη μόνιμων θέσεων για την στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων και αυτό σε συνδυασμό με την υλοποίηση του προγράμματος «Α. Τρίτση»

Σας καλώ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να εντάξετε ως θέμα το επιβεβλημένο αίτημα μου για παρουσίαση των προτάσεων του Δήμου όπως αυτές υποβλήθηκαν, πλήρη ενημέρωση για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Α. Τρίτση» και απάντηση όλων των παραπάνω ερωτήσεων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button