home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Άργος: Ντου κτηνιάτρων στο καταφύγιο ζώων συντροφιάς – Κλείνει άμεσα

Λουκέτο στο παράνομο (μη αδειοδοτημένο χώρο) καταφύγιο ζώων συντροφιάς στα παλιά σφαγεία του Άργους, στην Κόκλα, βάζει με ξαφνική απόφασή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δίνοντας προθεσμία 4 μηνών για να απομακρυνθούν όλα τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν και σε άλλους τέτοιους χώρους που λειτουργούν στην Αργολίδα.

Η απόφαση με θέμα: «Κλείσιμο χώρου συγκέντρωσης / καταφυγίου / ενδιαιτήματος ζώων συντροφιάς, που βρίσκεται στα παλαιά σφαγεία της περιοχής Κόκλα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας» έχει κοινοποιηθεί από την περασμένη Δευτέρα στο δήμο, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Άργους, το οποίο καλείται να διασφαλίσει την εφαρμογή της απόφασης.

Αυστηρή απαγόρευση

Η ξαφνική απόφαση της Περιφέρειας απαγορεύει στο εξής την είσοδο ζώων συντροφιάς στο χώρο αυτό, ενώ ορίζει αυστηρά κριτήρια για την απομάκρυνση των ζώων που υπάρχουν ήδη εκεί. Συγκεκριμένα, όλα τα ζώα συντροφιάς που την ώρα του ελέγχου ευρίσκοντο στο χώρο, θα πρέπει να απομακρυνθούν προοδευτικά, υπό την εποπτεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών με πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4039/2012, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία, η προστασία και η ευζωία τους.

Επίσης, ο Δήμος θα πρέπει να διατηρεί αρχείο με τα στοιχεία των ζώων που θα απομακρυνθούν, όπως σήμανση, υγειονομική κατάσταση, νέοι ιδιοκτήτες ή τυχόν χώροι επανένταξης και τα λοιπά όπως προβλέπει ο νόμος.

Με την νόμιμη απομάκρυνση και του τελευταίου ζώου, ο Δήμος πρέπει να ενημερώσει τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής – Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και στη συνέχεια ο χώρος θα αποδεσμευθεί προς χρήση από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος δεν θα επιτρέψει εις το εξής την είσοδο νέων ζώων συντροφιάς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. Η Περιφέρεια Πελλοποννήσου έχει δικό της χώρο για την φιλοξενία των ζώων αυτών; Μπράβο τους τότε!! θα είναι τα κονδύλια που δίνονται απο την ευρωπαική ένωση. Μπράβο παιδιά!!!. Πολύ χαίρομαι!!!Παρακαλώ την εφημερίδα anagnostis, όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου τοποθετήσει τα καημένα αυτά ζωάκια, στους καινούργιους χώρους φιλοξενείας, να δημοσιευτούν φωτογραφίες για να χαρούμε όλοι.

    1. Όπως τα λέει η κυρία Αγγελική!!!

      Δημοσιεύστε φωτογραφίες να δούμε πόσο καλά θα τα έχετε τακτοποιήσει.
      Να δούμε κ εμείς πόσο νοιαζεστε για την ευζωια αυτών των ζώων!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button