home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Δικαιωμένος δηλώνει ο Ανδριανός για τη σύνδεση με τον Α7

Κεντρική προεκλογική ομιλία Ανδριανού Ναύπλιο

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, σχολιάζοντας τις χθεσινές υπογραφές για τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Α7 Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με Ναύπλιο και Άργος, έκανε λόγο για ένα έργο-πνοή για τον τόπο, που θα βοηθήσει, ουσιαστικά, στην ανάπτυξη της περιοχης.

Όπως δήλωσε:

«Η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου πνοής της πύλης εισόδου της Αργολίδας (Δερβενάκια-Μυκήνες) με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με την υπογραφή του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, προϋπολογισμού περίπου 48,8 εκ. ευρώ που σύντομα, με δεδομένη πλέον τη χρηματοδότησή του, θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα δύο έτη, σηματοδοτεί μια σημαντική θετική εξέλιξη για τον τόπο μας. Το έργο περιλαμβάνει τεράιχνο αυτοκινητόδρομο, δύο μικρά τούνελ και μία γέφυρα και άλλα τεχνικά έργα.

Η Αργολίδα, ο μόνος αποκομμένος από το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων νομός της Περιφέρειας, αποκτά μια σύγχρονη και ασφαλή σύνδεση που θα ενισχύσει ουσιαστικά την ανάπτυξη και ιδιαίτερα τις μεταφορές των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας, αλλά και την τουριστική κίνηση στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, η ένταξη του έργου αποτελεί τη δικαίωση του αγώνα που συστηματικά δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όπως γνωρίζουν πολλοί και ο μελετητής του έργου, από τη θητεία του Βασίλη Σωτηρόπουλου στην τότε Νομαρχία, αλλά και την αγωνία μας μετά από τις όποιες δυσκολίες προέκυπταν, για τις οποίες μάλιστα παρενέβην προσωπικά στον τότε Υπουργό Πολιτισμού ώστε να προχωρήσει η μελέτη του έργου που είχε κολλήσει στο ΚΑΣ.

Θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στο ορόσημο αυτό.

Ταυτόχρονα με την εξέλιξη του έργου, πρέπει από δω και πέρα να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο δρόμο των αρχαιολογικών χώρων της Αργολίδας (Μυκήνες-Ναύπλιο). Και είναι σημαντικό ότι θα κατασκευαστεί νέος κυκλικός κόμβος στις Μυκήνες, σε ένα από τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Επίσης θέλω να επισημάνω την ένταξη του σημαντικού έργου της πυρασφάλειας στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Σημειώνω ακόμα την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για την κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου καθώς και τη δήλωσή του ότι η κατασκευή ενός σύγχρονου παναργολικού νοσοκομείου, ένα θέμα που επανειλημμένως έχω αναδείξει προσωπικά, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Τέλος, είναι σημαντική η εξέλιξη της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πάρνωνα ΑΕ» που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ωρίμανση των παρακάτω σημαντικών έργων:

  • Για το φωτισμό του κάστρου της Λάρισσας του Άργους και την ασφαλή οδική πρόσβαση σ’ αυτό
  • Για τη στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Άργους
  • Για την προστασία από καταπτώσεις και την αισθητική αναβάθμιση της Παναγίας Κατακεκρυμένης (Πορτοκαλούσας)
  • τη μελέτη των αναγκαίων παρεμβάσεων στον ιστορικό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο
  • για το ενωσιακό γήπεδο στη Νέα Τίρυνθα
  • για δημιουργία Κόμβου στην Ξηρόβρυση
  • για τη συντήρηση της γέφυρας Νέας Κίου
  • για την αντιπλημμυρική προστασία και τα εγγειοβελτιωτικά έργα στον Ξηριά, τον Ξοβριό, το αρδευτικό δίκτυο των Πυργιώτικων, το αντλιοστάσιο στα Ίρια».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis