Home design

Η Αργολίδα έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

1 σχόλιο στο Η Αργολίδα έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα

Η οδική σύνδεση της Αργολίδας με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο στα Δερβενάκια παίρνει σάρκα και οστά μετά και τη σημερινή υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Ενός έργου προϋπολογισμού 48.800.000,00 ευρώ το οποίο πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει επιτέλους η εκτέλεσή του.

Τούνελ και γέφυρα

Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου μήκους 7 χιλιομέτρων, που μέσω δύο μικρών τούνελ, μίας γέφυρας και μικρότερων τεχνικών έργων θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο Α7 από την έξοδο προς Νεμέα – Ναύπλιο μέχρι το δρόμο των Αρχαιοτήτων.

Είχε μελετηθεί επί Νομαρχίας Βασίλη Σωτηρόπουλου και είχε περάσει από το ΚΑΣ με παρατηρήσεις να προστεθούν μελέτες για τα δύο τούνελ («cut and cover») και για τη γέφυρα και άλλες τεχνικές τροποποιήσεις.

Μάλιστα το ύψος της γέφυρας θα είναι τέτοιο ώστε να καλύπτεται το ενδεχόμενο για μελλοντική ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής προς Ναύπλιο.

Πρόβλεψη υπάρχει και για το Άργος, καθώς θα υπάρξει σύνδεση με τον κόμβο της Στέρνας και τον κόμβο Μυκηνών.

Σημαντική παράμετρος το ότι για τη διέλευση των οχημάτων δεν θα υπάρχουν διόδια, όπως διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Μαλτέζος: Είχε θαφτεί στο ντουλάπι και το σώσαμε στις καθυστερήσεις

«Από το 2012 όμως μέχρι τις εκλογές του 2019 δεν είχε γίνει τίποτα απολύτως. Δεν είχε προχωρήσει η πραγματική μελέτη. Το έργο αυτό είχε θαφτεί σε ένα ντουλάπι που κανένας δεν ήθελε να ανοίξει και να το βάλει μπροστά», επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

Και προσθέτει: «Εμείς όμως, η παράταξη του Παναγιώτη Νίκα, δεν αδιαφορήσαμε. Στην προεκλογική μας εκστρατεία διατρανώναμε την αταλάντευτη βούλησή μας να αποκαταστήσουμε την αδικία εις βάρος της Αργολίδας, να είναι ο μόνος νομός χωρίς πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο. Και πράγματι, λίγο πριν εκπνεύσει το ΕΣΠΑ 2014-2020, κυριολεκτικά στις καθυστερήσεις, ακόμα και πριν αναλάβουμε επισήμως, κάναμε την κατάλληλη προεργασία για να εξασφαλίσουμε την ένταξη έργων προκειμένου να κρατήσουμε την Αργολίδα σε έναν κύκλο συνεχούς προόδου».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει με γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη της Αργολίδας κι έχουμε ως προτεραιότητα να γίνει ο Νομός που όλοι θα χαιρόμαστε να εργαζόμαστε και να ζούμε», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ ΝΑ ΠΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!!!ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!!
    ΓΙΑΤΙ Ο Κ.ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΕΣ;;

Exit mobile version