Home design
home design

Προς αναβάθμιση η έκθεση αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο

Αυλαία άνοιξε η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου για 24η χρονιά το τριήμερο 2-4 / 7, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την Κυριακή, 4/7, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης με την παρουσία πολλών θεσμικών εκπροσώπων. Παρόντες ήταν οι βουλευτές κ. Ανδριανός Γιάννης, κ. Γκιόλας Γιάννης, κ. Πουλάς Ανδρέας, η τομεάρχης τουρισμού Σύριζα κα Νοτοπούλου Κατερίνα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ. Νίκα, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Σχοινοχωρίτης Δημήτρης , Μαντζούνης Γιάννης , Κόρκα Αθηνά και Βυτινιώτης Χάρης. Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικολάκου Ντινα, Λυμπέρης Αντώνης, Σιδέρης Βασίλης και Γανώσης Αναστάσιος. Ο Δήμαρχος Συκιωνίων κ. Σταματόπουλος Σπύρος και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης Γιώργος. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτης και Επιμελητηριακοί Σύμβουλοι. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου και οι αντιδήμαρχοι Επιδαύρου. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Επιδαύρου.

Πλήθος δημοτικών και τοπικών συμβούλων, όπου όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εικόνα και την ουσία της έκθεσης στους δύσκολους καιρούς της υγειονομικής κρίσης. Γενική παραδοχή είναι ότι η αναβάθμιση κρίνεται αναγκαία, για την βιωσιμότητα και την επιτυχή συνέχιση της Έκθεσης.

Την Παρασκευή, 2/7, τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, την έκθεση. Συνομίλησε με τους παραγωγούς – οικοτέχνες και στη συζήτηση με τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Τάσο Χρόνη αποκάλυψε ότι η έκθεση αγροτουρισμού Επιδαύρου ταυτίζεται με την πεμπτουσία της πολιτικής σκέψης και στρατηγικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον Πολιτισμό, την Ιστορία, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Ο Αγροτουρισμός Επιδαύρου θα ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το project του υπουργείου που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, για την επόμενη μέρα του αγροτουρισμού και της γαστρονομίας.

Το Σάββατο, 3/7, τίμησε με την παρουσία του την έκθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, με τον οποίο έγινε μια γόνιμη συζήτηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη βιωσιμότητας και ουσιαστικής αναβάθμισης της έκθεσης την επόμενη χρονιά.

Το πρώτο τριήμερο της έκθεσης κρίνεται άκρως επιτυχημένο και εξωστρεφές.

H έκθεση θα συνεχιστεί για ακόμα 5 τριήμερα έως 8/8/2021, με ιδιαίτερες θεματικές εκδηλώσεις κάθε Κυριακή.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis