home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κόσμος

Πέθανε η εμβληματική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο επί σειρά ετών σύντροφός της, Σέρτζιο Λαπίνο. H Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έγραψε ιστορία τόσο στην ιταλική μουσική σκηνή, όσο και παγκοσμίως.

H Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Έγινε γνωστή στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 με το τραγούδι της A far l’amore comincia tu, το οποίο χορεύεται μέχρι σήμερα στις ντίσκο.

Η Ραφαέλα Καρά γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1943 στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι «Tuca Tuca», σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Ήταν πολυτάλαντη καθώς τραγουδούσε, χόρευε και παρουσίαζε εκπομπές. H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

To 1969-1970 η Ραφαέλα Καρά γνώρισε την πραγματική τηλεοπτική επιτυχία με το σόου «Io Agata e tu» (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου λάνσαρε ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgirl. Μάλιστα, σε μία από τις εκπομπές της η Ραφαέλα Καρά χόρεψε συρτάκι με τον Ντέμη Ρούσσο.

Το φθινόπωρο του 1970 τη βρίσει στο πλάι του Corrado στο Canzonissima όπου προκαλεί σκάνδαλο με τον ακάλυπτο… ομφαλό της ενόσω τραγουδάει για τους τίτλους της εκπομπής, την επιτυχία «Ma che musica maestro». Τη δεκαετία του ’70 η Καρά έγινε γνωστή και στην Ισπανία, και η επιτυχία των τραγουδιών της κάνει την ισπανική τηλεόραση TVE να της προσφέρει τη δική της εκπομπή με τίτλο «Η Ώρα Ραφαέλα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button