home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανδημία: Παιχνίδια στην πλάτη του πολίτη με στόχο το φρενάρισμα της κατρακύλας…

Οι παλινωδίες, οι ανούσιες αποφάσεις, η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών στον κόσμο, ο εκβιασμός των εμβολίων (αντί της πειθούς) δείχνουν ότι έχει χαθεί προ πολλού η μπάλα από την κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και η όποια εμπιστοσύνη έχει απολεσθεί ακόμα και από τους πλέον φανατικούς και κομματικούς.

Διαχείριση της πανδημίας απουσιάζει. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει αποτύχει. Ο τουρισμός δεν ήρθε. Η οικονομία καταρρέει. 

Καθημερινά παιχνίδια στην πλάτη του κόσμου, με προφανή στόχο το φρενάρισμα της κατρακύλας… και όχι το φρενάρισμα του κορωνοϊού και των μεταλλάξεων που ακολουθούν.

Παράλληλα, ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, αλλά και ο ωμός εκβιασμός των ανεμβολίαστων προκαλεί τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε απρόσμενες καταστάσεις. Και φυσικά όλα αυτά, ούτε στη συγκράτηση της επιδημίας θα βοηθήσουν, ούτε στον περιορισμό του θυμού. Το αντίθετο.

Οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο του μπαμπούλα, ούτε έχει κανείς δικαίωμα να χωρίσει τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα, επειδή η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Την ίδια ώρα, τα γελοία χαρτζιλίκια των 150 ευρώ των … καλών παιδιών που εμβολιάζονται και οι τιμωρία των … κακών που αρνούνται, θυμίζουν άλλες εποχές και καταργούν την εμπιστοσύνη του κόσμου όχι μόνο προς τους πολιτικούς, αλλά ακόμα και προς τους πλέον ειδικούς. Και δεν ευθύνονται οι …ψεκασμένοι για αυτό το αποτέλεσμα. Ούτε το διαδίκτυο. Το ψάρι ως συνήθως βρωμάει από το κεφάλι, όπως λέει ο λαός.

Ταυτόχρονα, και οι πλέον καλοπροαίρετοι διαπιστώνουν ότι η μεγαλύτερη ανοησία ή ίσως και η μεθοδευμένη κονόμα φίλα προσκείμενων ήταν τα θεωρούμενα πλέον ως αναξιόπιστα self test στα οποία υποχρεώθηκε ο κόσμος. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η επιβολή μετά από τόσο καιρό των μοριακών και rapid tests;

Και όλα αυτά, ενώ η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει καλοκαιριάτικα και η ανησυχία να κορυφώνεται.

Οι τακτικές που εφαρμόζονται δείχνουν ότι για το μόνο που νοιάζεται το κυβερνητικό επιτελείο είναι πώς θα παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία, αφήνοντας τη χώρα να διαλυθεί και την υγεία του κόσμου να κινδυνεύει, έχοντας απέναντι μια εσωστρεφή αντιπολίτευση που έχει χάσει την ουσία, στην προσπάθεια να κερδίσει εντυπώσεις.

Άκης Γκάτζιος

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Συγχαρητήρια στον εμπνευστή και συντάκτη του ώς άνω άρθρου, που καλύπτει, το όλον θέμα civid-19 και τη διαχείρισή του, ολόσωστα, από το Αέως το Ω.

  2. Θυμωμένος

    Συγχαρητήρια Ακη για το άρθρο σου,έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα ,φοβάμαι λαϊκές εκρήξεις σε λίγο με ενεξέλεγκτα αποτελέσματα,ενώ κάποια ανθρωπάκια χαμηλής υποστάθμης πολιτικάντηδες φωτογραφίζονται καθημερινά και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάνια,η ώρα του λαού είναι κοντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis