home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Με έναν παιδίατρο έχει μείνει το νοσοκομείο στο Άργος

Στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους έχει μείνει αυτή τη στιγμή μόνο ένας παιδίατρος Επιμελητής Β’, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ τη λειτουργία αλλά και το πρόγραμμα των εφημεριών του παιδιατρικού τμήματος. Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν με μπλοκάκι, μεταξύ των οποίων και δύο Ειδικότητας Παιδιατρικής.

Το θέμα της αδυναμίας λειτουργίας του παιδιατρικού τμήματος της Νοσοκομειακής μονάδας Άργους λόγω της μεγάλης έλλειψης παιδιάτρων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Μεγάλα προβλήματα λειτουργίας παρουσιάζει το παιδιατρικό τμήμα της Νοσοκομειακή Μονάδας του Άργους λόγω μεγάλης έλλειψης παιδιάτρων. Στις 09/06/2021 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόσκληση της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους με τίτλο: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

Η πρόσκληση αφορούσε την πρόσληψη δύο (2) ιδιώτων  ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής, ενός (1) ιδιώτη ιατρoύ Ειδικότητας Παθολογίας και (2) ιδιώτων ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, με πλήρη ή μερική απασχόληση και συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών ανάλογα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του μηνιαίου προγράμματος εφημεριών, όπως αυτό εγκρίνεται από τα θεσμικά όργανα της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Ως αιτιολόγηση των παραπάνω προσλήψεων η πρόσκληση ανέφερε: «για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας λόγω της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό» και όριζε ως καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση αιτήσεων τις 18 Ιουνίου 2021.

Από την άλλη πλευρά όμως στη Νοσοκομειακή Μονάδα του Άργους έχει μείνει αυτή τη στιγμή μόνο ένας παιδίατρος Επιμελητής Β’, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ τη λειτουργία αλλά και το πρόγραμμα των εφημεριών του παιδιατρικού τμήματος.

Επειδή έχουν παρέλθει πάνω από δέκα ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης.

Επειδή ουδεμία ενημέρωση έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για την έκβαση της πρόσκλησης.

Επειδή η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ειδικά παιδιάτρων δημιουργεί ταλαιπωρία και ανασφάλεια στους πολίτες του νομού και υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της Νοσοκομειακής Μονάδας Άργους.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πόσοι ιδιώτες ιατροί και σε ποιες ειδικότητες κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στην πρόσκληση της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους και πόσοι από αυτούς έχουν προσληφθεί;
  2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της λειτουργίας του παιδιατρικού τμήματος της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους;

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis