home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Ναύπλιο: Ψήθηκαν οι ντελιβεράδες στον καύσωνα με μια χύτρα πάνω από το κεφάλι τους

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν οι ντελιβαράδες του Ναυπλίου με τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών. Όπως αναφέρουν οι διανομείς δούλεψαν ακόμη και 10 ώρες μέσα στην ζέστη, έχοντας μια κινητή χύτρα στο κεφάλι τους φορώντας το κράνος και όταν το βγάζουν για να πάρουν μια ανάσα διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή.

«Δεν θα θυσιάσουμε την υγεία μας για τα κέρδη τους» αναφέρουν τα μέλη του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου και Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό και καλούν τη διοίκηση του σωματείου τους να επαναφέρει το αίτημα για να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων του κλάδου και να ενταχθούν στα ΒΑΕ.

Οι επιπτώσεις

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στις επιπτώσεις από τον καύσωνα:

«Είναι αδιανόητο, εν μέσω καύσωνα, οι συνάδελφοι διανομείς να καλούνται να δουλέψουν ακόμη και 10 ώρες μέσα στην ζέστη, έχοντας μια κινητή χύτρα στο κεφάλι τους φορώντας το κράνος και πολλές φορές να το βγάζουν για να πάρουν μια ανάσα διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή.

Είναι αδιανόητο επίσης εργαζόμενοι μάγειρες και ψήστες σε εστιατόρια, ταβέρνες κ.α. να είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν σε μεγάλες θερμοκρασίες,  καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές ώστε να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος κλιματισμός και εξαερισμός με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν σοβαρά εργατικά ατυχήματα (θερμοπληξίες κ.λπ.)».

Αδιαφορία για τον κλάδο

Σημειώνουν ακόμα: «Παρά τις πιέσεις και παρεμβάσεις των εργαζομένων και αρκετών σωματείων του κλάδου σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αδιαφορεί και αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στον ιό και στις καιρικές συνθήκες όλο αυτό το διάστημα. Συνάδελφοι εμείς σαν εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Τους απαντάμε πως δεν θα θυσιάσουμε άλλο την ζωή μας για να κερδίζουν αυτοί μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σαν εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου καλούμε όλους  τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν στο σωματείο, βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες ηγεσίες που βάζουν εμπόδια στην δράση μας αντί να μας οργανώνουν. Από κοινού όλοι να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και για τη ζωή που μας αξίζει, αυτή τη ζωή που έχουν βαλθεί να μας την διαλύσουν.

Τα αιτήματα

Μέλη του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου και Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό τονίζουν ότι οργανώνουν τον αγώνα τους και διεκδικούν:

Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι μέσα στο καύσωνα.

Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button